Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Lietuvos pulkininkas Petras Pagirskis bus perlaidotas Žeimių kapinėse

Trečiadienis, 12 October 2016 15:46 Parašė 
Čia buvo pulkininko Petro Pagirskio ir jo žmonos Kazimieros amžinojo poilsio vieta    Čia buvo pulkininko Petro Pagirskio ir jo žmonos Kazimieros amžinojo poilsio vieta

Lietuvos kariuomenės pulkininkas Petras Pagirskis, 1936 metais paleistas į dimisiją, gyveno savo ūkyje Barsukinės kaime (Žeimių seniūnija) iki pat mirties - 1943 metų. Jis su žmona buvo palaidoti prie sodybos, kuriai sunykus, kapavietė su paminkliniu mediniu kryžiumi atsidūrė ariamų laukų apsuptyje, todėl tvarkyti ir prižiūrėti kapą tapo sudėtinga, jį kur kas rečiau belankė ir žmonės.

Jonavos rajono savivaldybės administracija kreipėsi į Kultūros paveldo departamentą prie Kultūros ministerijos dėl leidimo perkelti Lietuvos kariuomenės pulkininko Petro Pagirskio palaikus į Žeimių miestelio kapines.

Gavus leidimą, praėjusį trečiadienį Barsukinės kaime Kėdainių krašto muziejaus muziejininkas archeologas Algirdas Juknevičius ekshumavo Lietuvos pulkininko Petro Pagirskio ir jo žmonos Kazimieros Zasčinskos Pagirskienės palaikus.

Palaikų perlaidojimo ceremonija vyks jau šį šeštadienį, spalio 15 d.: 13.00 val. Žeimių miestelio bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios. Garbės sargyboje prie velionio ir jo žmonos karstų stovės Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai. Laidotuvės Žeimių miestelio kapinėse - 14.00 val.

Karolina VIČIŪTĖ