Paskelbtas Miesto naujienos

Konstitucijos egzamine - sėkmingas startas

Trečiadienis, 12 October 2016 09:04 Parašė 

Praėjusį antradienį Lietuvoje vyko antrasis Konstitucijos egzamino etapas. Į Teisingumo ministerijos organizuoto egzamino antrąjį etapą pateko ir egzaminą Jonavos rajono savivaldybėje laikė jonavietis, Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos vyresnysis specialistas Vytautas Andriulaitis, pirmajame etape iš 30 klausimų teisingai atsakęs į 25.

Šį kartą dalyviams buvo pateikta 20 klausimų – 19 testo tipo ir vienas atviras. Atsakyti privaloma ne mažiau kaip į 15 klausimų. Kaip sakė Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Valda Koženiauskienė, su užduotimis Vytautas Andriulaitis susidorojo puikiai: teisingai atsakė į 17 klausimų. Atvirasis klausimas bus vertinamas jau sostinėje.

Kaip prieš Konstitucijos egzaminą sakė Vytautas Andriulaitis, mintis dalyvauti kilo spontaniškai, darbe kalbantis su kolegomis. „Pagalvojau, o kodėl nepabandžius?“,- šypsojosi Vytautas Andriulaitis. Konstituciją „išstudijavo“ greitai ir – akivaizdu – sėkmingai. Na, o laisvalaikiu Vytautas labiausiai mėgsta žaisti pokerį, šachmatais, žvejoti.

Jei jonavietį lydės sėkmė, jį spalio 26 dieną Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Karolina VIČIŪTĖ