Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

SK „Faiteris“ kovotojai – tarptautinio turnyro nugalėtojai

Pirmadienis, 10 October 2016 10:27 Parašė 

Dar prieš trylika metų Jonavoje įsikūrė kovinio sporto klubas „Faiteris“. Pasak šio klubo vadovo Arnoldo Lukošiūno, pradinė mintis pavadinti sporto klubą buvo „Kovotojas“, tačiau praktiškai kolegos su tokiu pavadinimu jau egzistavo, teko rinktis kitą vardą. Tuo metu buvo populiarūs amerikietiški koviniai filmai, populiarėjo anglų kalba, todėl nuo norimo pavadinimo toli nenukeliavome - tapome sporto klubas „Faiteris“ (angl. fighter – kovotojas).

Kaip ir daugelio tokių sporto klubų, „Faiteris“ propaguoja kovinį sportą, sveiką gyvenseną, ugdo dorą ir stiprią asmenybę.

Šiame sporto klube užsiėmimai vyksta ne tik vaikams, bet sportuoja ir paaugliai bei suaugusieji. Pastaruoju metu pastebima tendencija, kad koviniu sportu susidomi ir merginos. Kovinis sportas suteikia pasitikėjimo, fizinio ir psichologinio pranašumo, drąsos. Merginos to taip pat reikia, todėl ir jos daugiau renkasi dvikovines sporto šakas.

SK „Faiteris“ sportininkai ne tik treniruojasi, bet savo jėgas išmėgino ir įvairiausio lygio varžybose. Šio klubo atstovai dalyvavo renginyje Visagine, kur vyko tarptautinis kikbokso turnyras „Visaginas open“. Varžybose dalyvavo per 80 kovotojų ne tik iš įvairiausių šalies kampelių, bet ir svečiai iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos.

„Labai smagu pasidžiaugti, kad sporto klubo „Faiteris“ sportininkai demonstravo tvirtą jonavietišką charakterį, gražiomis kovomis papuošė renginį, garsino Jonavos miestą, - po varžybų savo nuotaikomis pasidalino klubo vadovas A. Lukošiūnas. – Šaunu, kaip jonaviečiai pergalėmis galėjo pasidžiaugti ne tik prieš pačius lietuvius, bet ir Rusijos ar Baltarusijos sportininkus“.

Šiose atvirose tarptautinėse varžybose dalyvavo ir nemažas būrys SK „Faiteris“ jaunųjų sportininkų. Vaikų ir jaunimo grupėse net penki jonaviečiai (Nojus Rimdeika, Mantas Rimeika, Gabrielius Bieliūnas, Dovydas Matlauskas, Žygimantas Kalinauskas) savo amžiaus grupėse tapo nugalėtojais.

13-14 metų amžiaus grupėje grumėsi M. Rimeika. Justino Vareikio progimnazijos mokinys treniruojasi nuo 7 metų ir jau sukaupė šiek tiek patirties šioje sporto šakoje. Pasak klubo vadovo A. Lukošiūno, jei jaunuolis rimtai atsiduos šiam sportui, turi galimybių pasiekti aukštumų. Šios amžiaus grupėse finale M. Rimeika kovojo su pajėgiu sportininku iš Rusijos. Po vasaros atostogų šis jaunasis kovotojas dar nespėjo atgauti savo sportinės formos. Visgi, jonavietis gražioje kovoje įstengė įveikti varžovą bei tapti pirmosios vietos laimėtoju. Artimiausiu metu šiam sportininkui nusimato ir išvyka į varžybas Vokietijoje.

Susikaupimo ir visų jėgų 15-16 metų amžiaus grupėje teko panaudoti Gabrieliui Bieliūnui. Šis jaunuolis varžėsi jau sunkiasvorių kategorijoje (+ 81 kg). Nors jonaviečio svoris 89 kg, bet finalinėje kovoje įstengė palaužti 102 kg sveriantį varžovą bei tapti nugalėtoju.

16-17 metų amžiaus grupėje savo džentelmeniškumą pademonstravo Dovydas Matlauskas. Finalinėje kovoje pajutęs, kad varžovas lengvai įveikiamas, jo nenokautavo, bet techniškai rinko taškus ir milžiniška persvara laimėjo dvikovą. Varžovo treneris pasidžiaugė, kad jo auklėtiniui neatėmė noro toliau sportuoti.

Toje pačioje amžiaus grupėje savo pasirodymu sužavėjo Žygimantas Kalinauskas. Svorio kategorijoje iki 68 kg sportininkas, kuris visiškai neseniai susidomėjo šia sporto šaka ir padarė didžiulę pažangą, visus tris raundus turėjo iniciatyvą ir jos nebeišleidęs iki kovos pabaigos tapo nugalėtoju.

Sporto klubo vadovas A. Lukošiūnas dėkoja Tomui Svirskiui ir Matui Vaicekauskui už gerai paruoštus sportininkus.

Gytis RAMANAUSKAS