Paskelbtas Sportas

Rudeninė diskgolfininkų sueiga Survilų sodyboje

Pirmadienis, 10 October 2016 10:18 Parašė 

Jau trečius metus iš eilės į Survilų sodybą suvažiuoja ne tik vieni geriausių šalies diskgolfo puoselėtojų, bet ir šios sporto šakos naujokų. Ypač pamėgęs diskgolfą, šios sodybos šeimininkas Tadas Survila pradėjo nuo kelių krepšių ir per pastaruosius metus išsiplėtė iki 18 krepšių diskgolfo parko. Labai jau lietingą šeštadienį, organizatoriams nuogąstauti dėl mažo dalyvių skaičiaus neteko, nes į varžybas atvyko 40 sporto mėgėjų.

Nors buvo itin šlapia ir tiesiog pliaupė lietus, bet visą dieną užtrukęs jau tradiciniu tampantis turnyras „Šveicarijos ruduo 2016“ pritraukė nemažą skaičių dalyvių ne tik vietinių šveicarų ar jonaviečių, bet ir svečių iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Zarasų. Ši tradicija tampa kasmetine, nes pasak sodybos šeimininko Tado Survilos, šios sporto šakos mėgėjai suvažiuoja į sezono uždarymą, nors diskgolfą galima žaisti visais metų laikais.

Varžybos vyko trijose grupėse: atvirojoje, moterų bei vaikų (2003 metų gimimo ir jaunesni). Visgi, visose divizionuose dominavo sostinės atstovai, kurie ir išsivežė didžiąją dalį apdovanojimų.

Po dviejų etapų, vakare vyko apdovanojimų ceremonija. Pirmiausiai buvo apdovanotas jauniausias šių varžybų dalyvis, šešiametis Ąžuolas Survila, kuris labiausiai pagerino antrojo rato rezultatą, lyginant su pirmuoju. Konkurse, kas arčiau iki krepšio numes diską iš maždaug 80 metrų, nugalėjo vilnietis Tadas Uselis. Šio žaidėjo sūnus Vėjas Uselis buvo taikliausias, pataikant ir tam tikro atstumo. Šis žaidėjas diską į krepšį pataikė iš 36 metrų atstumo.

Sparčiai daugėja susidomėjusių diskgolfu. Ne išimtis ir varžybos „Šveicarijos ruduo 2016“, kur varžėsi naujokai. Geriausio prizas atiteko Artūrui Blėkaičiui iš Kauno.

Būtent jau minėtam jaunajam Vėjui Useliui iš Vilniaus pavyko laimėti vaikų grupėje. Antrąją vietą iškovojo dar vienas sostinės Aidas Stončius, trečias buvo Motiejus Navickas iš Zarasų.

Konkurencija varžybose buvo ir moterų grupėje, kuriose rungtyniavo šešios diskgolfo mėgėjos. Tik šioje grupėje daugiau prizų pavyko palikti namuose, nes prizininkėmis tapo dvi šveicarės. Jau ne vieneriose varžybose tarp moterų pajėgiausia tampa Mireta Jurgelevičiūtė, o trečioje pozicijoje turnyrą baigė Ieva Gogolevaitė. Tarp šių Jonavos rajono žaidėjų įsiterpė antrąją vietą iškovojusi zarasiškė Ieva Navickaitė.

Atvirame divizione nei vienam į prizininkų trejetą neleido įsiterpti Vilniaus diskgolfininkai. Trečiąją vietą užėmė Mindaugas Pošius, antrąją vietą iškovojo Aurelijus Zinkevičius, o nugalėtoju tapo keturiskart šalies čempionas Gabrielius Gricius.

Varžybų organizatoriai dėkingi rėmėjams: UAB „Travers“, „Prodiscus“, „DiscCity“, kurie kiekvienam užsiregistravusiam ir atvykusiam į varžybas dovanojo po diską ir žymeklį.

Gytis RAMANAUSKAS