Paskelbtas Rajono naujienos

Vaidoto batalione – nauja šauktinių pamaina

Penktadienis, 07 October 2016 08:15 Parašė 

Š. m. spalio 10 d. Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotasis pėstininkų batalionas pasitinka naują 451 šauktinių pamainą. Šauktiniai kariai į batalioną atvyksta iš Vilniaus, Ignalinos, Molėtų, Klaipėdos, Trakų, Tauragės ir Kauno regionų. Tarp didelio būrio jaunuolių pareigą Tėvynei atlikti yra pareiškusios ir 18 merginų.

Kunigaikščio Vaidoto batalione nuolatinę devynių mėnesių trukmės privalomąją pradinę karo tarnybos vietą pasirinkusius jaunuolius laukia nauji iššūkiai ir naujos galimybės realizuoti save. Dauguma (72 proc.) jaunuolių privalomąją karo tarnybą atlikti pareiškė savo noru.

Pirmąją dieną šauktinių bus supažindinti su tarnybos vertinimo tvarka, dienotvarke ir suskirstyti į padalinius. Jiems bus išduoti uniformų ir ekipuotės komplektai bei atlikta pirminė sveikatos apžiūra po kurios pradės aštuonių savaičių bazinį kario kursą.

Prieš du mėnesius nuolatinę privalomąją karo tarnybą kunigaikščio Vaidoto batalione atlikę 78 kariai, šiuo metu tęsia tarnybą' kaip profesinės karo tarnybos kariai

Devynių mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Seimas atnaujino 2015 m. kovą. Tai buvo padaryta atsižvelgiant į pasikeitusią geopolitinę situaciją ir valstybės saugumui kylančias grėsmes.

Visi tarnybą baigę šauktiniai kariai, išleidus juos į atsargą, bus įrašyti į parengtąjį kariuomenės personalo rezervą ir karo prievolininkų registrą. Vėliau kartą per penkerius metus jie bus šaukiami į 20-30 dienų trukmės kartotinius mokymus ir pratybas, organizuojamus parengtojo rezervo kariams.

KAM inf.