Paskelbtas Krepšinis

Naujame RKL sezone dalyvaus ir Jonavos komanda.

Penktadienis, 07 October 2016 03:05 Parašė 

Spalio 5 dieną netradicinėje vietoje, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, RKL atvėrė naujo sezono lapą. Lygos vadovai komandoms, rėmėjams, partneriams ir valdžios atstovams pristatė naują pozicionavimą, varžybų sistemą, komandas bei numatomus renginius.

Skirs dėmesį jaunimui

Renginio įžangoje RKL prezidentas Darius Gudelis papasakojo apie pasikeitusį lygos pozicionavimą – didesnį dėmesį jaunimo ugdymui, jaunųjų talentų auginimui. D. Gudelis priminė, kad vasarą įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinių sudėtyse buvo gausus būrys RKL žaidėjų, todėl tai įpareigoja jiems skirti didesnį dėmesį.

„Reikia pasidžiaugti, kad net 26 mūsų lygoje žaidę krepšininkai šią vasarą buvo pakviesti į įvairaus amžiaus Lietuvos krepšinio rinktines. Ši lyga – tai jaunimo kalvė, čia prasideda tai, ką vėliau mes matome elitinėse arenose. Nuo šio sezono keičiame lygos pozicionavimą, vis didesnį dėmesį skirdami jaunimui“, – kalbėjo lygos vadovas.

D. Gudelis pabrėžė, kad neatsisakoma ir ankstesnės krypties – plėstis regionuose ir ten populiarinti krepšinį. „Lyga yra labai aktyvi, ji auga. Prisijungus Rokiškio ir Kaišiadorių ir kitų miestų ekipoms, turime praktiškai užpildytą visą Lietuvos žemėlapį.“

Visus renginio svečius RKL prezidentas kvietė pasirašyti ant simbolinio memorandumo, kuriame įsipareigojama skirti didesnį dėmesį Lietuvos krepšinio talentų ugdymui.

Šį pasiūlymą entuziastingai priėmė „Natural Pharmaceuticals“ direktorius Ulfas Oldenborgas, „Tete a tete Casino“ vadovas Andrius Ališauskas, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius, „Delfi grupės“ verslo plėtros vadovė Erika Maslauskaitė, UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas, Lietuvos krepšinio lygos prezidentas Remigijus Milašius, Vilniaus miesto vicemeras Linas Kvedaravičius ir Ministro Pirmininko patarėjas Vytautas Janušaitis.

Generalinio lygos rėmėjo, bendrovės „Natural Pharmaceuticals“ generalinis direktorius U. Oldenborgas sveikindamas susirinkusius pabrėžė, kad bendrovės tikslą – skatinti sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą, puikiai padeda įgyvendinti bendradarbiavimas su RKL.

„Visose rinkose, kuriose veikia „Natural Pharmaceuticals“, skatiname aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą. Šiemet lygai nusprendus daugiau dėmesio skirti jaunųjų talentų ugdymui, mes visiškai pritarėme šiam žingsniui. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie jaunų talentų, kurie garsina Lietuvą visame pasaulyje, augimo“, – sakė U. Oldenborg.

LKL prezidentas Remigijus Milašius savo kalboje sakė, kad lygai stiprėjant, jaunimas turės galimybę siekti aukštesnių tikslų.

„LKL nori, kad kuo daugiau jaunų žaidėjų turėtų kur tobulėti, neprapultų. Ir atsiradus tokiai stipriai ir gausiai RKL lygai vaikinai iš regionų turės komandas, kuriose galės kelti meistriškumą ir nemesti krepšinio“.

Renginio metu buvo iškilmingai pagerbti RKL žaidėjai, kurie vasarą atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinėms, bei jų treneriai. Iš Vyriausybės atstovo bei lygos pagrindinio rėmėjo, bendrovės „Natural Pharmaceuticals“, vadovo Ulfo Oldenborgo rankų jie gavo atminimo prizus.

Rungtyniaus 41 komanda

Po sveikinimo kalbų ir palinkėjimų, apie darbą 2016-2017 m. sezone papasakojo RKL komunikacijos vadovas Edvinas Kasulaitis. Jis pasidžiaugė, kad komandų skaičius šiemet perkopė 40-ies ribą.

Iš viso šiame sezone Natural Pharmaceuticals-RKL pirmenybėse varžysis 41 komanda iš 32 Lietuvos miestų. Naujai prisijungę klubai: Klaipėdos „Neptūnas-2“, Utenos „Juventus-DSC“, Pasvalio „Melioracija-SM“, Kaišiadorių „Kaišiadorys“, Trakų KK „Trakai“, Jurbarko „Jurbarkas“, Kauno krepšinio akademija „Snaiperis“, Rokiškio „Feniksas“, Vilniaus „LEU-Safety Style“.

Kaip ir anksčiau, komandos bus padalintos į du pajėgumo divizionus – A ir B. Pajėgesniame A divizione žais 16 ekipų. Nauja komanda A divizione – Klaipėdos „Neptūnas-2“, šią vietą gavęs iš paskutinės Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandos – Panevėžio „Lietkabelio-2“. A divizione taip pat žais 1-2 vietas praėjusio sezono B divizione užėmusios Plungės „Olimpo“ ir Kauno VDU ekipos.

Lygoje nebežais dėl finansinių problemų subyrėjusi Anykščių „KKSC-Volupio“ komanda. Savo vietą RKL A divizione ji perleido Ukmergės „Olimpui“. Pastaroji komanda praėjusiame sezone B divizione užėmė 4-tąją vietą.

A divizione bus žaidžiama dviejų ratų principu. Po pirmo etapo 12 komandų keliaus į atkrintamąsias, o 15-16 vietose likusios ekipos kitame sezone iškris į B divizioną.

B divizione varžysis 25 komandos, kurios regioniniu principu bus padalintos į 3 grupes: Aukštaitijos, Žemaitijos ir Vidurio Lietuvos. Reguliariajame sezone komandos tarpusavyje sužais po 3 rungtynes, o į atkrintamąsias pateks 16 geriausiųjų.

Nauji renginiai

RKL ir šiame sezone rengs tradicinę „Žvaigždžių dieną“ bei organizuos savaitės rungtynes įvairiuose miestuose. Jų metu bus kviečiamos šokėjos, rengiami specialūs žaidimai žiūrovams, vykdomos tiesioginės transliacijos.

Lygos renginių plane vėl atsirado bendras Kalėdų renginys su Nacionaline krepšinio lyga (NKL). Prieš dvejus metus pirmą kartą surengta dviejų lygų šventė praėjusiame sezone buvo primiršta, tačiau šiemet lygų vadovų sutarimu vėl bus atgaivinta.

Sezono pabaigoje RKL nutarė surengti specialų turnyrą jaunimo komandoms, o vasarą perspektyviausius jaunuolius kvies į stovyklą.

Natural Pharmaceuticals-RKL čempionatas startuos spalio 20 d. (ketvirtadienį) rungtynėmis Ukmergėje tarp vietos „Olimpo“ ir jaunimo komandos Vilniaus VKC. Visos kitos turnyro ekipos pirmenybes pradės spalio 21 d.

2016-2017 m. Natural Pharmaceuticals-RKL čempionato komandos

A divizionas

1. Akmenės SCKK-„Akmenės cementas“

2. Biržų „Biržai“

3. Gargždų SC

4. Kauno „Atletas-LSU“

5. Kauno VDU

6. Kauno r. „Omega“

7. Klaipėdos „Neptūnas-2“

8. Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas

9. Kretingos „Kretinga“

10. Kuršėnų „Grafų baldai-KA Saulė“

11. Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“

12. Panevėžio „Bangenė-Aivera“

13. Plungės „Olimpas“

14. Tauragės krepšinio klubas

15. Ukmergės „Olimpas“

16. Vilniaus VKC

B divizionas

Vidurio Lietuvos regionas

1. Alytaus SRC-„Dzūkija“

2. Jonavos „Jonava“

3. Kaišiadorių „Kaišiadorys“

4. Kauno krepšinio akademija „Snaiperis“

5. Kauno r. „ASU-Tornado KM“

6. Kėdainių „SC-Ateitis“

7. Kauno „Perkūnas-Vytrita“

8. Stakliškių „Guosta“

Aukštaitijos regionas

1. Ignalinos „Ignalina“

2. Lietuvos kurčiųjų sporto klubas

3. Trakų KK „Trakai“

4. Utenos „Juventus-DSC“

5. Vilniaus „LEU-Safety style“

6. Vilniaus „Lietuvos rytas-2“

7. Rokiškio „Feniksas“

8. Kupiškio KK „Kupiškis“

Žemaitijos regionas

1. Jurbarko „Jurbarkas“

2. Kelmės „Kelmė“

3. Pakruojo „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“

4. Pasvalio „Pasvalio melioracija“

5. Radviliškio „KK Radviliškis-ŠSPC“

6. Sedos „Sedula-Aibė“

7. Šiaulių „Policija“

8. Šilalės „Lūšis“

9. Tauragės „Fortūna-Agava“