Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Bėgome dėl Lietuvos ir Zambijos vaikų

Antradienis, 04 October 2016 15:33 Parašė 

Mes – IUG ir PUG vaikai, 1–10 kl. mokiniai, mokytojai ir kiti darbuotojai – dalyvavome 3-iajame visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ bėgime ir taip prisidėjome prie pasaulio vaikų šviesesnės ateities.
Solidarumo bėgimas – tai unikalus projektas, kurio metu visi moksleiviai skatinami bėgti solidarumo kilometrus ir paremti vargstančius Lietuvos bei Zambijos vaikus.
Dešimtys tūkstančių vaikų Lietuvoje ir milijonai visame pasaulyje kasdien susiduria su skurdu ir smurtu. Remiantis tyrimų duomenimis, du trečdaliai Lietuvos vaikų patiria patyčių arba patys prisideda prie jų.

Lietuvos vaikai yra vieni nelaimingiausių Europoje, dėl to nemaža jų dalis gali turėti psichologinių problemų, būna agresyvūs. Kas septintas Zambijos mažylis nesulaukia savo 5-ojo gimtadienio dėl skurdo ir prastos mitybos. Šis renginys ne tik suburia moksleivius bendrai sportinei veiklai, bet ir skatina ugdyti solidarumo vertybes, socialinę atsakomybę.
Mūsų mokyklos-centro bendruomenė jau trečius metus geranoriškai pritarė organizacijos „Gelbėkit vaikus“ kvietimui „Junkis, bėk, padėk“ ir šiais metais surinko daugiau kaip 150 eurų. Daugiausia rėmėjų surado penktokas Justas Smailys, šioje gražioje akcijoje paraginęs dalyvauti ir Bukonių kaimo žmones. Nė vienas kviestas žmogus neatsisakė padėti įgyvendinti kilnų tikslą.

Nuoširdžiai dėkojame visiems rėmėjams už gerumą ir supratimą. Ačiū už ryžtą padėti vargstantiems vaikams, už tai, kad kartu puoselėjame pasaulį, kuriame nežeminamas asmens orumas ir gerbiamas kiekvieno individualumas.

Dalia AUTUKIENĖ

Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorės pavaduotoja ugdymui