Paskelbtas Krepšinis

Jonavietės ruošiasi „Akvilės“ čempionatui

Pirmadienis, 03 October 2016 12:02 Parašė 

Praėjusiais metais debiutiniame moterų krepšinio „Akvilės“ lygos čempionate rungtyniavo 15 komandų, tačiau šiemet iš pirmenybių pasitraukė „Rokiškis“ ir Ukmergės MKK. Lygoje likusios 13 ekipų vėl rungtyniaus dviejose grupėse.

Klubai į grupes suskirstyti geografiniu principu. Rytų (A) grupėje žais 6 ekipos iš Vilniaus: „Patriotės“, „DPV“, „Kibirkštis-VKM“, „Svaja“, BC „Tiketa“, „Universitetas“. Vakarų grupėje (B) žiūrovai pamatys 7 komandas: Alytaus RKL, Jonavos SK, Kauno „LSU-Kauną“, Kauno SKK „Versan“, Kauno KM „Aisčius“, Marijampolės „Kolegiją-Sūduvį“, Panevėžio „KKSC-Naftėną“.

Dėl pasikeitusio komandų skaičiaus šiek tiek pasikeitė lygos varžybų sistema.

„AKVILĖS“ LYGOS FORMATAS

I etapas

Pirmajame etape grupės komandos žais tarpusavyje su kiekviena varžove namuose ir išvykoje, tad A grupės komandos sužais 10, o B grupės ekipos – 12 mačų.

II etapas

Po pirmojo etapo 3 stipriausios A ir B grupių komandos antrajame etape kovos naujoje C grupėje. Žemesnes vietas užėmusios komandos susitiks D grupėje.

Antrajame etape komandos vėl žais namuose ir išvykoje, tačiau ekipos naujose grupėse rungtyniaus tik su naujomis varžovėmis, t. y. A grupės komandos antrajame etape nekovos su jau buvusiomis varžovėmis pirmajame etape ir atvirkščiai – B grupės klubai naujoje grupėje kovos tik su A grupės komandomis.

Šiame etape skaičiuosis ir pirmojo etapo pergalės bei pralaimėjimai.

Komandos, D grupėje po antrojo etapo užėmusios 1-ą ir 2-ą vietas, prisijungs prie C grupės komandų ir pateks į atkrintamąsias varžybas, kaip 7-ta ir 8-ta komandos galutinėje reguliariojo sezono rikiuotėje. Likusios D grupės komandos baigs čempionatą.

III etapas

Atkrintamosios varžybos. Ketvirtfinalių poros 1–8, 2–7, 3–6, 4–5. Žaidžiama iki dviejų pergalių, namai–išvyka–namai formatu. Namų aikštės pranašumą turi 1–4 vietas užėmusios komandos.

IV etapas

Finalo ketvertas. Į finalo ketvertą patenka ketvirtfinalių nugalėtojos.

Pusfinalių poros: 1–8 laimėtojas ir 4–5 laimėtojas bei 2–7 laimėtojas ir 3–6 laimėtojas.

Čempionatas startuos spalio 7 d. Jonavos moterų krepšinio komanda (treneriai Jolanta ir Valdas Kačerauskai) savo pirmąsias rungtynes žais spalio 9 d., sekmadienį, Marijampolėje su „Kolegija-Sūduviu“. Susitikimo pradžia – 14 val.

Gytis RAMANAUSKAS