Paskelbtas Krepšinis

Prieš NKL kovas – du draugiški turnyrai

Pirmadienis, 03 October 2016 12:39 Parašė 

2016–2017 m. Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate šiemet rungtyniaus 14 komandų. Nuo šių metų sezono keičiasi NKL formatas – nuspręsta atsisakyti iki šiol organizuoto pirmenybių finalinio ketverto. Vietoje jo komandos rungtyniaus finalų serijose. Dėl pirmos vietos komandos kovos iki keturių pergalių, o dėl trečios vietos – iki trijų pergalių.

NKL pirmenybių reguliariojo sezono pirmajame etape ekipos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes, iš viso – 26 mačus.

Po to ekipos, pagal vietas pirmajame etape, skils į dvi grupes po 7 komandas ir žais tarpusavyje.

Atkrintamosios varžybos taip pat vyks analogiškai – 4 stipriausios komandos iš karto pateks į ketvirtfinalius, o aštuntfinaliuose varžysis 5–7 vietas pirmojoje grupėje ir 1–5 vietas antrojoje grupėje užėmusios ekipos. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus kovojama iki trijų pergalių.

Artėjantį sezoną NKL ir toliau varžysis 14 komandų. Paskutinę vietą praėjusį sezoną užėmusį Panevėžio „Lietkabelį-2“ pirmenybėse pakeis Kauno technologijos universiteto (KTU) komanda.

Naujajame sezone rungtyniaus: Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Kauno „Žalgiris-2“, „Palanga“, Vilniaus „Perlas“, „Mažeikiai“, Šakių „Vytis“, Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“, Joniškio „Delikatesas“, „Telšiai“, „Šilutė“, Raseinių „Rasai“, Molėtų „Ežerūnas-Karys“, Kauno „KTU“ ir Jonavos „Petrochema-Dextera“.

Prieš šią savaitę prasidedant naujajam NKL sezonui, dviejose draugiškose turnyruose savo jėgas išmėgino ir Jonavos krepšininkai. Iš pradžių Kęstučio Naruševičiaus auklėtiniai Joniškyje keturių komandų turnyro pusfinalyje 68:60 pranoko šeimininkų „Delikatesą“. Patekę į finalą jonaviečiai 101:79 nušlavė „Rasus“ ir tapo turnyro nugalėtojais.

Prieš NKL sezoną „Petrochema-Dextera“ paskutiniąsias pasiruošimo rungtynes sužaidė penktajame Vytauto Bučnio atminimo taurės turnyre Tauragėje. Pusfinalyje po permainingos kovos 68:62 buvo įveiktas regionų lygoje rungtyniaujantis Plungės „Olimpas“.

Šio turnyro finalas buvo neįtikėtinas ir smagus žiūrovo akiai, nes komandos nugalėtoją išsiaiškino tik po dviejų pratęsimų. Jonaviečiai 108:115 nusileido „Šilutės“ klubui, kuriame žaidžia ir NKL sezonui ruošiasi aukščiausias per lygos istoriją žaisiantis krepšininkas, iš Maltos kilęs 225 cm ūgio milžinas Samuelis Deguara.

Pirmąsias oficialias sezono rungtynes Jonavos sporto klubo krepšininkai žais jau šią savaitę. Pirmajame NKL sezono susitikime spalio 7 d. (penktadienį) Jonavoje šeimininkai susitiks su ta pačia „Šilute“. Rungtynių pradžia – 18 val.

2016–2017 M. NKL ČEMPIONATO TVARKARAŠTIS

(„PETROCHEMOS-DEXTEROS“ RUNGTYNĖS)

Spalio 7 d. (penktadienį) 18 val. – „Petrochema-Dextera“ – „Šilutė“ (Jonavos KKSC salėje);

Spalio 8 d. (šeštadienį) 16 val. – „KTU“ – „Petrochema-Dextera“ (Kauno KTU salėje);

Spalio 14 d. (penktadienį) 18 val. – „Mažeikiai“ – „Petrochema-Dextera“ (Mažeikiuose);

Spalio 15 d. (šeštadienį) 16 val. – „Petrochema-Dextera“ – „Perlas“ (KKSC salėje);

Spalio 21 d. (penktadienį) 18 val. – „Petrochema-Dextera“ – „Žalgiris-2“ (KKSC salėje);

Spalio 23 d. (sekmadienį) 16 val. – „Petrochema-Dextera“ – „Sūduva-Mantinga“ (KKSC salėje);

Spalio 28 d. (penktadienį) 18 val. – „Petrochema-Dextera“ – „Telšiai“ (KKSC salėje);

Spalio 29 d. (šeštadienį) 16 val. – „Rasai“ – „Petrochema-Dextera“ („Karpynės“ sporto ir laisvalaikio klube).

Gytis RAMANAUSKAS