Paskelbtas Sportas

Virvės traukikų kovos pasaulio sportininkų elite

Pirmadienis, 03 October 2016 12:45 Parašė 
Jonavos sportininkai pasaulio čempionate pasiekė gana aukštų rezultatų. Jonavos sportininkai pasaulio čempionate pasiekė gana aukštų rezultatų.

Šiais metais pasaulio virvės traukimo čempionatas vyko Malmės mieste, Švedijoje. Dalyvauti jame Lietuvos federacijai paraiškas pateikė trys komandos, kurios 2015 m. iškovojo pirmas vietas šalies čempionate ir pareiškė norą atstovauti Lietuvai šiose svorio kategorijose: 720, 680 ir 600 kg mix. Pagal esamą TWIF varžybų reglamentą, vyrų 720 ir 680 kg svorio kategorijos buvo panaikintos. Pasaulio virvės traukimo čempionate šiemet dalyvauti galėjo tik 600 kg mix kategorijoje laimėjęs SK „Gekonas“.

Šiame čempionate varžėsi ne tik suaugusieji ar mišrios komandos, bet savo pajėgumą prieš varžovus skirtingose svorio kategorijose įrodinėjo ir jaunimas.

Varžybos vyko penkias dienas. Pirmąją dieną visos komandos ir visi nariai buvo sveriami, kad gautų svėrimo pasą. Įspūdingai ir pakiliai tarp dalyvavusių 27 pasaulio valstybių skambėjo ne tik Lietuvos, bet ir Jonavos vardas.

Būtent pirmąsias dvi dienas vyko atvira pasaulio klubų taurė, kur galėjo dalyvauti neribotas skaičius komandų iš kiekvienos šalies.

Jonavos SK „Gekono“ komandą sudarė keturi vaikinai ir keturios merginos. Bendras jų svoris negalėjo viršyti 600 kg. Šioje svorio kategorijoje dalyvavo 22 komandos iš įvairiausių pasaulio kampelių. Buvo sudaryti du pogrupiai, iš kurių į pusfinalį pateko po dvi stipriausias komandas. Į pogrupius klubai atkeliavo burtų keliu. SK „Gekonui“ pogrupyje teko varžytis su pačiomis pajėgiausiomis pasaulio komandomis iš Šveicarijos, Kinijos, Ispanijos, Olandijos, Švedijos, Anglijos, Prancūzijos, Izraelio.

Pogrupyje Jonavos aštuonetas aplenkė keturias komandas, todėl patekti į pusfinalį pritrūko taškų. Bendroje įskaitoje Jonavos virvės traukimo komanda (Domas Urnikis, Marius Astikas, Kristina Urnikienė, Indrė Astikienė, Linas Vaičius, Lina Leščauskytė, Agnė Žadeikytė, Andrius Platakis) užėmė dešimtą vietą.

Kitas dvi dienas vyko pasaulio virvės traukimo čempionatas, kuriame jau varžėsi šalių rinktinės. Lietuvoje jau keletą metų iš eilės nepralaimėjęs Jonavos SK „Gekonas“ atstovavo Lietuvai toje pačioje svorio kategorijoje. Šiais metais Švedijoje vykęs pasaulio čempionatas buvo pats didžiausias dalyvavusių šalių skaičiumi (27). Savo kategorijoje Lietuva užėmė 11-ą vietą tarp 14-os dalyvavusių šalių komandų, pogrupyje įstengusi aplenkti Izraelį, Prancūziją ir JAV. Sėkmingiau šioje kategorijoje rungtyniavo Latvijos sportininkai, iškovoję šeštą vietą. Rinktinių nugalėtoja tapo Švedijos virvės traukimo komanda.

Gytis RAMANAUSKAS