Spausdinti šį puslapį

Tikrino vairuotojų blaivumą

Pirmadienis, 03 October 2016 13:00 Parašė 

Rugsėjo 29-osios rytą, nuo 6 val. 30 min. iki 10 val., Jonavos r., magistralinio kelio Kaunas–Zarasai–Daugpilis 35 km, buvo vykdoma speciali policinė priemonė. Priemonės metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos policijos pareigūnai iš viso sustabdė apie 150 transporto priemonių. Pareigūnai nustatė penkis Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Priemonės metu 86 vairuotojams buvo tikrintas blaivumas. Jis tikrintas ir dviračių vairuotojams, vienas iš jų buvo neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,45 prom. Du vairuotojai neviršijo leistinos alkoholio normos – 0,39 prom. ir 0,12 prom.

Be to, buvo išaiškintas vienas vairuotojas, vairavęs transporto priemonę ne tik neturėdamas teisės to daryti, bet ir neapdraudęs automobilio privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu bei neįregistravęs transporto priemonės nustatyta tvarka. Kitas vairuotojas vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta techninė apžiūra ir neapdrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Taip pat pareigūnai nustatė vairuotoją, nesusimokėjusį kelio naudotojo mokesčio bei kitą, neapsidraudusį privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Pareigūnai primena, kad tokios ir panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir ateityje.

Jonavos PK inf.