Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Diena be automobilio „Saulutėje“

Penktadienis, 30 September 2016 14:54 Parašė 

Rugsėjo 22 d. lopšelio-darželio „Saulutė“ sveikatingumo metodinė grupė organizavo dieną be automobilio, kurios tikslas – atkreipti visuomenės ir mūsų bendruomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai ir bent vieną dieną pakeisti kasdienius transporto įpročius, padovanoti sau, savo vaikams švaresnio oro ir sveikatos gurkšnį.

Zuikis ir Saulutė, pasitikdami tėvelius ir vaikučius prie darželio, džiaugėsi, kad daugelis tą dieną mėgavosi gražiu oru ir į įstaigą keliavo kas pėsčiomis, kas įvairiausiomis ratuotomis priemonėmis.

Dienos be automobilio rytmetį vaikučiai pradėjo smagia mankšta, o netrukus pasirodė ir vaikučių pamėgtas šunelis „Amsius“ bei Jonavos prevencinio poskyrio specialistė Larisa Paklina. Pastaroji įspėjo prie pėsčiųjų perėjos netinkamai besielgiančią Pepę. Ir mažajai išdaigininkei, ir visiems vaikučiams paaiškino, kaip taisyklingai elgtis gatvėje, priminė, kaip taisyklingai keliauti per pėsčiųjų perėją.

Vėliau vaikučių laukė ypatingai linksmas paradas. Vyresni riedėjo paspirtukais, dviračiais, riedučiais, mažyliai – mašinomis, tempiamomis virvute, vėžimėliais ir kt.

Vakare vaikai ir jų tėveliai dalyvavo sportinėse rungtyse, estafetėse, pakartojo saugaus eismo taisykles. Visų, kurie sėkmingai susidorojo su užduotimis, laukė prizai – atšvaitai, kuriuos įstaigai padovanojo rajono Policijos komisariatas.

Įstaigos darbuotojai nori padėkoti mūsų svečiams bei bendruomenės tėveliams ir vaikams, kurie taip atsakingai ruošėsi šiai dienai. Tikimės, kad paminėdami šią dieną prisidėjome prie švaresnės aplinkos ir geresnės žmonių sveikatos, todėl ir kitais metais žadame aktyviai minėti Tarptautinę dieną be automobilio.

Edita JANKAUSKAITĖ

„Saulutės“ auklėtoja