Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Jaunatviški senjorai nori būti įdomūs sau ir aplinkiniams

Trečiadienis, 28 September 2016 23:33 Parašė 

Jonavos trečiojo amžiaus universitetas – tai siekiančių, ieškančių, atvirų naujovėms žmonių bendruomenė. Pirmadienį Suaugusiųjų švietimo centro salė vėl buvo sausakimša: senjorai pradėjo naujuosius mokslo metus.

Šventę nuotaikingai pradėjo šio universiteto klausytojos Laimutė Krivickienė ir Albina Jefimenko, mokslo metams pasiruošusios taip, kaip ir dera: tvarkingai išlygintos uniformos ir pionieriški kaklaraiščiai, pasipuošusios didžiuliais kaspinais.

„Šiandieną – simbolinė mokslo metų pradžia. Oras – tarsi užsakytas, todėl ir nuotaika visų puiki. Ruduo jau gena iš daržų ir kolektyvinių sodų į namus: pats laikas susirinkti į klases, pasidalyti prabėgusios vasaros įspūdžiais, pabendrauti“, – kalbėjo Jonavos suaugusiųjų švietimo centro direktorius, vienas iš Jonavos TAU steigėjų Vytas Vaicekauskas. Jis pasidžiaugė, kad ir Jonava turi tokį universitetą: nuo 2010 m. susiformavo ne tik studentų branduolys, bet ir dėstytojų, kurie negailėdami laiko noriai dalijasi savo žiniomis. Jonavos TAU, veiklą pradėjęs nuo trijų fakultetų, šiandieną jų turi dvigubai – šešis. V. Vaicekauskas ypač džiaugiasi per tuos metus susibūrusiais kolektyvais: kapela „Lankesa“ (vad. Antanas Kirvelevičius) ir moterų ansambliu „Vakarė“ (vad. Danutė Kasparavičienė).

Vasarą Jonavos TAU pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kupiškio TAU. „Ir aš, ir šio universiteto koordinatorės Irena Lauciuvienė ir Regina Gudonavičienė džiaugiamės, kad mūsų veikla plečiasi, norinčiųjų mokytis gretos kasmet vis didėja. Jūs mums padovanojate labai daug teigiamų emocijų“, – akcentavo V. Vaicekauskas.

Senjorų pasveikinti atėjęs rajono meras Mindaugas Sinkevičius taip pat pasidžiaugė, kad Savivaldybė pagal išgales taip pat prisideda prie TAU veiklos. „Noriu palinkėti, kad atvėsus orams šioje įstaigoje neužsikrėstumėte gripo virusu. Ši įstaiga tegul jus užkrečia geros nuotaikos virusu, tegul nuo jūsų veidų nedingsta šypsena, išeidami į savo namus kaskart parsineškite vis ką nors nauja. Juk ateinate čia ne tik žinių, bet ir vedini noro pažinti vienas kitą, pabendrauti, pasidalyti tuo, ką išgirdote iš savo kuratorių, dėstytojų“, – sakė meras.

Šiemet ir vėl be jokio atlygio savo žiniomis su TAU klausytojais dalysis anglų k. dėstytojos Marta Šiūšienė, Ina Unčiūrienė, Erika Vaitkevičienė, Asta Troja, prancūzų klabos mokys Stefanija Gibiežienė, vokiečių k. – Helena Naraškevičienė, Raimonda Jazukevičienė ir Aldona Matulevičienė, informacijų technologijų pradmenis ir paslaptis atskleis Vaidas Dranseika ir Eugenijus Leonavičius, į menų paslaptis įsigilinti padės Inga Naujokienė ir Gražina Vitkauskienė, sveikos gyvensenos patarimais dalysis Valentina Bereznja-Demidenko ir Regina Karaliūnienė, Krašto pažinimo fakultetui vadovaus Danutė Snitkienė, o Dvasinio ugdymo fakultetui – sesė Pranciška Neringa Bubelytė.

Po sveikinimų ir smagaus koncerto, kurį dovanojo „Lankesos“ muzikantai ir „Vakarės“ balsingosios dainininkės, senjorai skubėjo į auditorijas susipažinti su dėstytojais, pabendrauti prie arbatos ar kavos puodelio.

Laima RINKEVIČIŪTĖ