Paskelbtas Renginiai

Judriosios savaitės akimirkos rajono mokyklose

Antradienis, 27 September 2016 08:25 Parašė 

Raliečiams – apdovanojimas

Raliečiai aktyviai dalyvavo tarptautinėje akcijoje, skatinančioje atkreipti dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai.

Jeronimo Ralio gimnazijos administracija, mokytojai, mokiniai parodė norą būti fiziškai aktyvūs, tad į mokyklą ankstų rytą skubėjo pėsčiomis, važiavo dviračiais, skriejo paspirtukais, riedučiais ir riedžiais.

Mūsų bendruomenė, netrukus minėsianti daktaro Jeronimo Ralio 140-ąsias metines, nutarė įprasminti kelionę dviračiais. Aplankytos Homero kūrinių vertėjo atminimo vietos Jonavoje. Džiugu, kad Europos judriosios savaitės apdovanojimas „Jonavos rajono mokykla be automobilio 2016“ atiteko mūsų gimnazijos bendruomenei.

Daiva SIRTAUTIENĖ


Jeronimo Ralio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Moksleiviai laiką praleido aktyviai ir turiningai

Barupės mokykla taip pat aktyviai įsitraukė į šį projektą. Norime paminėti tris veiklas, kurios mokiniams labiausiai patiko. Rugsėjo 20 d. buvo vedami gatvės šokiai, kuriuose dalyvavo 1–10 kl. mokiniai. Skambant ritmiškai muzikai, mokiniai išbandė daug šokių stilių – nuo hip hopo, salsos, aerobikos iki gatvės šokių.

Rugsėjo 21 d. pradėjome orientacinėmis varžybomis su 1–4 kl. mokiniais. Jiems reikėjo žemėlapių pagalba mokyklos teritorijoje surasti geografinius punktus (tai yra kalnus) ir juos sužymėti. Pradinukams tai buvo pirmas kartas, kadangi jie pirmą kartą vykdė tokią užduotį vieni tik su žemėlapio pagalba, tačiau visi su šia užduotimi susitvarkė puikiai.

Rugsėjo 22 d. mokyklos stadione surengėme mylios bėgimą 8–10 kl. mokiniams, na, o ikimokyklinio amžiaus ugdytiniai ir 1–7 kl. mokiniai savo jėgas išbandė 400 m bėgimo rungtyje. Visi I–III vietų prizininkai buvo apdovanoti diplomais. Labai džiaugiamės, kad turiningai ir aktyviai praleidome laiką visi kartu.

Ingrida GUDIENĖ

Kūno kultūros mokytoja metodininkė


Į mokyklą – su dviračiu

Rugsėjo 19-ąją „Neries“ pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai taip pat buvo pakviesti įsijungti į Europos judriosios savaitės kampaniją ir į mokyklą atvykti dviračiu.

Ankstyvą rytą į mokyklą ne vienas atmynė dviratį. Artėjant vidurdieniui visi dviratininkai – 76 įvairių klasių mokiniai ir 7 mokytojai – jau rikiavosi mokyklos kieme. Keli akcijos organizatorių, kūno kultūros mokytojos Ž. Laurinavičienės ir sveikatos specialistės I. Kazokienės, sveikinimo žodžiai, smagios nuotraukos ir linksmai nusiteikusi aktyvaus gyvenimo būdo propagavimo grupė pasuko į šalia mokyklos esantį dviračių taką.

Trasa tęsėsi vaizdinga Neries pakrante iki pat naujojo tilto per Nerį. Kelionė neprailgo, vaikai nuolat dalijosi įspūdžiais, kai kurie atrado dar vieną vaizdingą maršrutą šeimos išvykoms. Grįžus prie mokyklos jau laukė padėkos akcijos dalyviams, o netrukus Jonavos policijos komisariato pareigūnė L. Paklina ir Prevencijos poskyrio patrulis R. Dirma ženklino visų pageidaujančių dvirates transporto priemones. Akcijos metu paženklinti 32 dviračiai.

Dviratis – tai ne tik ekologiška, ekonomiška transporto priemonė, bet ir puikus būdas atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių, stiprinti sveikatą, aktyviai praleisti laisvalaikį. Kol dar nesibaigė dviračių sezonas, kvieskite draugus šiltą pavakarę pasivažinėti dviračių takais ir pasigrožėti rudenėjančia gamta.

Daiva BALANDIENĖ

Lietuvių kalbos mokytoja, žygio dalyvė


Judėk: eik arba bėk – tik kartu ir nestovėk

Orientacinės varžybos „Judėk: eik arba bėk – tik kartu ir nestovėk“ – tai Europos judrumo savaitės renginys Bukonių sen. Varžybose dalyvavo 8 komandos. 5–10 kl. mokiniai, mokytojai ir pagalbą mokiniams teikiantys specialistai judėjo Bukonių kaimo planuose pažymėtų vietų link. Seniūnijos darbuotojai, bendruomenės nariai laukė dalyvių numatytose vietose, kuriose reikėjo atlikti skirtas užduotis. Bukonių priešgaisrinėje komandoje reikėjo kuo greičiau suvynioti gaisro gesinimo žarnas, ambulatorijoje – kuo ilgiau išlaikyti oro balioną ore pučiant visai komandai kartu. Dar kiekvienas dalyvis turėjo sukalti po vinį, išmatuoti kelio ženklo aukštį, ilgį, plotį, apsisukti po penkis kartus aplink lazdą, suskaičiuoti visos gatvės elektros stulpus, žingsniuoti žingsniuokliu. Visus dalyvius lydėjo gera nuotaika ir sutarimas, nesvarbu, kad reikėjo įveikti ne vieną kilometrą saugant savo komandos simbolį – oro balioną. Visos komandos paskatintos rėmėjų prizais, kurie padėjo papildyti dalyvių išeikvotą energiją.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai bei 1–4 kl. mokiniai dalyvavo renginyje „Judėk: eik arba bėk – tik nestovėk“. Renginio dalyviams sveikatos priežiūros specialistė Irma Danielė papasakojo apie Europos judriosios savaitės iniciatyvą, judėjimo svarbą kiekvieno žmogaus gyvenime. Visi aktyviai dalyvavo nuotaikingoje mankštoje, kurią vedė sveikatos priežiūros specialistės. Mokiniai, atlikę mankštą bėgo du ratus stadione, mokėsi taisyklingai atlikti įvairiausius pratimus su lauko treniruokliais. Visi, dalyvavę rytinėje mankštoje ir bėgime, buvo apdovanoti muilo burbulais ir balionais, kurie suteikė daug teigiamų emocijų.

Džiaugiamės, kad renginių dalyviai smagiai bendravo ir judėdami stiprino savo sveikatą.

Dalia AUTUKIENĖ

Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorės pavaduotoja ugdymui