Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jaunieji Lietuvos regbininkai iškopė į Europos elitą

Pirmadienis, 26 September 2016 08:39 Parašė 

Lietuvos jaunių (iki 18 m.) regbio-7 rinktinė pademonstravo fantastišką žaidimą ir iškopė į Europos elitą. Lietuviai triumfavo Vengrijoje vykusiame Europos čempionato, antrame pagal pajėgumą, „Trophy“ diviziono turnyre.

B grupėje mūsiškių varžovais buvo Ukrainos, Švedijos ir Slovakijos regbininkai. A grupėje žaidė Latvija, Monakas, Slovėnija ir Bulgarija, C grupėje – Danija, Vengrija, Andora ir Šveicarija.

Sigito Kukulskio treniruojama Lietuvos regbio-7 rinktinė finale po neįtikėtino trilerio 24:19 (19:0) nugalėjo Švedijos komandą.

Nors grupės etape Lietuvos regbininkai švedams pralaimėjo 7:14, finale vaikinai degė noru atsirevanšuoti varžovams ir į Lietuvą parvežti turnyro trofėjų. Galingai finalą pradėję lietuviai per penkias pirmojo kėlinio minutes surengė tris puikias atakas ir pirmavo 19:0.

Kovingumą pademonstravę švedai antrajame kėlinyje mažino atsilikimą, net ir žaisdami be vieno iš pašalintų žaidėjų sugebėjo išlyginti rezultatą 19:19. Jau pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui lietuviai perėmė kamuolį iš varžovų ir rezultatyviai užbaigė ataką. Ir pagaliau galėjo šokti pergalės šokį.

Sekmadienį atkrintamosios varžybos prasidėjo nuo ketvirtfinalio. Šiame etape mūsiškiai 26:7 (7:7) nugalėjo Danijos ekipą. Pusfinalyje lietuvių laukė kaimynų latvių iššūkis. Nors visą pirmą kėlinį lietuviai tik gynėsi, taškų varžovams pelnyti nepavyko. Antrajame kėlinyje Lietuvos regbininkai pademonstravo greitį, puikų fizinį pasiruošimą ir nugalėjo latvius 17:0 (0:0).

Lietuvos rinktinės vadovas, Jonavos „Tauro“ regbio komandos treneris Paulius Zubavičius pasidžiaugė, kad rinktinėje prie šios puikios pergalės prisidėjo ir du Jonavos „Tauro“ komandos žaidėjai. Sėkmingai rinktinei atstovavo Rukloje gyvenantis Eimantas Ilmonas ir Rokas Stočkūnas iš Panoterių.

Kitais metais Lietuvos jaunių rinktinė kovos su stipriausiomis Europos komandos elitiniame divizione.

Gytis RAMANAUSKAS