Paskelbtas Sportas

Rekonstruotas Senamiesčio gimnazijos sporto aikštynas

Pirmadienis, 26 September 2016 08:28 Parašė 

Jonavoje ne tik gausėja sportą mėgstančių gyventojų, bet ir nuolat gerinamos jiems sąlygos sportuoti. Neseniai Kūno kultūros ir sporto centro stadione atidaryta pilnų matmenų futbolo aikštė, kuri ypač pasitarnaus futbolininkams esant nepalankioms oro sąlygomis – anksti pavasarį ar vėlyvą rudenį. O praėjusį penktadienį sporto visuomenė buvo pakviesta į Senamiesčio gimnaziją, kur po rekonstrukcijos oficialiai atidarytas sporto aikštynas, pritaikytas ne vienai sporto šakai.

Aikštyno atidarymo šventėje dalyvavo ne tik vietos valdžios atstovai – Senamiesčio gimnazijos bendruomenę sveikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir patarėjas sporto klausimais Vytautas Janušaitis, taip pat Seimo narys, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

„Šis sporto aikštynas skirtas ir jums, gimnazistai, ir visai Jonavai. Todėl noriu paprašyti jį prižiūrėti, elgtis atsakingai, kad jis tarnautų ne tik jums, bet ir kitų kartų gimnazistams“, – sakė rajono mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis.

Garbūs šventės svečiai, pasiremdami liaudies išmintimi, kad tik sveikame kūne yra sveika siela, kvietė gimnazistus „draugauti“ su sportu.

„Stadiono laukė ne tik gimnazistai, bet ir visa Jonava: jau vasaros viduryje prasidėjo treniruotės, visi bėgimo takai buvo pilni sportuojančių Sporto centro mokinių, gyventojų, kurie puoselėja sveiką gyvenseną ir mėgsta sportą. Ypač džiaugiuosi, kad kartu su stadiono rekonstrukcija gimnazija tapo saugesnė – stadionas aptvertas, o ir aplinka tapo svetingesnė: išasfaltuota automobilių aikštelė ir prieigos prie gimnazijos“, – džiaugėsi Senamiesčio gimnazijos direktorė Rita Čiužienė.

Pirmieji bėgimo takus išmėgino Sporto centro auklėtiniai, kuriems startą davė premjeras A. Butkevičius.

Viso sporto aikštyno, kurį sudaro futbolo, krepšinio ir teniso aikštelės bei bėgimo takai, atnaujinimas atsiėjo apie 375 tūkst. eurų. Iš jų per 230 tūkst. eurų skyrė Švietimo ir mokslo ministerija iš Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programos lėšų, dar apie 145 tūks. eurų pridėjo Savivaldybė. Aikštynus ir bėgimo takus įrengė UAB „Dangų centras“.

Gytis RAMANAUSKAS