Paskelbtas Futbolas

„Lietava“ tikisi sustabdyti ir Vilniaus „Žalgirio“ puolimo mašiną

Pirmadienis, 19 September 2016 16:01 Parašė 

Praėjus vos keletui dienų po varžybų su Klaipėdos „Atlantu“ , sėkmingą atkarpą „SMScredit.lt A lygoje“ žaidžiančios Jonavos „Lietavos“ XXVI ture laukia rimtas iššūkis. Į Jonavą rugsėjo 20 d. atvyksta čempionas Vilniaus „Žalgiris“.

Tai bus jau ketvirtas Vilniaus klubo ir lygos debiutantų susitikimas. Pirmasis Vilniuje sezono pradžioje baigėsi dramatiškomis lygiosiomis 2:2. Vėliau savo pranašumą du kartus įrodė žalgiriečiai, 1:0 ir 4:1 įveikę „Lietavos“ ekipą.

Nukraujavusi „Lietava“, per dvi savaites netekusi dviejų svarbių žaidėjų, šiuo metu demonstruoja drausmingą gynybą ir jau ketverias varžybas nepraleidžia įvarčio. Prie sėkmingos gynybos prisidėjo ir po traumos grįžęs saugas Arnas Paškevičius, gerai pasirodęs paskutinėse varžybose su „Atlantu“.

„Jaučiasi, kad buvau iškritęs, bet viskas geryn, po truputį tą formą atgausiu. Jau treniruojuosi visa jėga, anksčiau to negalėjau. Dabar viskas gerai, o kovoti su „Žalgiriu“ turėtų būti dar lengviau tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Kadangi aš dar būdamas traumuotas papildomai dirbau, po varžybų Klaipėdoje jaučiausi nepavargęs. Nors varžybos buvo nelengvos, atrodė, kad galiu dar vieną kėlinį sužaisti. Treneris liepė susirinkti kuo daugiau aukštų kamuolių, tą ir dariau kiek galėdamas. Po varžybų su „Atlantu“ atsigavome, turėjome laisvą dieną, o savaitgalį surengėme nesunkias treniruotes jėgoms atgauti“, – kalbėjo A. Paškevičius.

Titulą ginantis sostinės klubas paskutiniuose turuose kol kas nerodo itin užtikrinto žaidimo: nulinėmis lygiosiomis sužaista su Marijampolės „Sūduva“, o paskutiniame ture tik rungtynių pabaigoje įveiktas Utenos „Utenis“.

„Tikrai būsime nusiteikę ir pasiruošę kovai. Šis geras periodas, kai nepraleidžiame ir nepralaimime, mus papildomai motyvuoja. Atiduosime visas jėgas, nors „Žalgiris“ šį sezoną muša daug. Bus sunku, bet žaisdami namie turime šansą sustabdyti jų puolimo mašiną ir nepraleisti įvarčio. Manau, kad prie to prisidės ir mūsų gerbėjai. Labai lauksime jų palaikymo antradienį. Beje, vilniečiai šiuo metu nėra tokios formos, kaip paskutinėse varžybose Vilniuje. Tada jie tikrai buvo visa galva aukščiau, be to, patys sau situaciją apsunkinome praleidę įvartį kėlinio pradžioje. Paskui pritrūko jėgų, neišėjo primesti savo žaidimo. Tačiau dabar jie prarado taškų su „Sūduva“, vos įveikė „Utenį“, todėl mes bandysime šia situacija pasinaudoti“, – sakė „Lietavos“ saugas.

Rungtynių pradžia rugsėjo 20 d. Jonavos miesto stadione – 16.30 val., įėjimas – nemokamas (įeiti reikia iš Joninių slėnio pusės). Prieš tai 15.00 val. įvyks oficiali naujos dirbtinės dangos aikštės atidarymo ceremonija, kurioje dalyvaus Lietuvos futbolo federacijos, „SMScredit.lt A lygos“ ir Jonavos miesto vadovai.

fklietava.lt informacija