Paskelbtas Renginiai

Europos judriosios savaitės renginiai – mūsų mieste

Penktadienis, 16 September 2016 09:31 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybė aktyviai dalyvaus Europos judriojoje savaitėje ir planuoja renginius, kurie vyks mūsų mieste, rajone bei mokyklose ir darželiuose.

Kaip jau minėjome, rugsėjo 18-ąją visi, važiuojantys miesto maršrutiniais autobusais Nr. 3, 7 ir 8, bus vežami nemokamai. Į Europos judriąją savaitę įtraukti ir kiti mūsų miestui svarbūs įvykiai: Jonavos Senamiesčio gimnazijos sporto aikštyno atidarymas, kuris vyks rugsėjo 23 d. 12 val., Kūno kultūros ir sporto centro Lietavos stadiono dirbtinės dangos aikštės atidarymas (rugsėjo 20 d. 15 val.) ir Laipiojimo bokšto atidarymas (rugsėjo 23 d. 14.30 val.).

Rugsėjo 16 d. bus galima sudalyvauti „For fun“ naktiniame bėgime Jonavos miesto gatvėmis.

Rugsėjo 20 d. vyks atšvaitų dalinimo akcija keleiviams, vykstantiems į kaimiškas vietoves. Rugsėjo 22 d. „Šiandien aš be automobilio“ akcija, skirta Jonavos miesto mokykloms, skatins mokytojus ir vaikus atvykti į mokyklą be automobilio.

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti Europos judriosios savaitės renginiuose, kuo daugiau judėti, aktyviau naudotis visuomeniniu transportu, dviračiais ir nepamiršti pasivaikščiojimų pėsčiomis.

Be planuojamų Judriosios savaitės renginių, Kauno g. taps neatpažįstama, o greičio mėgėjai bus priversti keisti įpročius: Kauno g. bus įrengtos trys naujos pėsčiųjų perėjos, dvi iškilios sankryžos, keturi greičio ribojimo kalneliai ir penkios iškilios saugumo salelės, skirtos susiaurinti važiuojamąją dalį.

Parengta pagal Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus inf.