Paskelbtas Futbolas

Užtikrina „Lietavos“ gynyba leido iškovoti tašką kovoje su „Atlantu“

Penktadienis, 16 September 2016 09:26 Parašė 

Jonavos „Lietava“ ir toliau demonstruoja puikų darbą gynyboje. „SMScredit.lt A lygos“ XXV turo varžybos Klaipėdoje tarp „Atlanto“ ir „Lietavos“ baigėsi kovingomis nulinėmis lygiosiomis. Tai jau ketvirtos varžybose iš eilės, kuriose jonaviečiai nepraleidžia įvarčio.

Į Klaipėdą Jonavos klubas atvyko nukraujavęs – traumą gavo ir šešioms savaitėms iš žaidimo iškrito vienas klubo lyderių Tautvydas Eliošius. Ekipos vyr. treneris pasaugojo ir treniruotės metu šoną susimušusį Giedrių Kvedarą. Varžybas abi ekipos pradėjo kovingai, daug atkaklios kovos vyko aikštės viduryje, klubai apsikeitė ir atakomis. „Atlanto“ saugas Ovidijus Verbickas smūgiavo iš toli, kamuolį perėmę jonaviečiai išvedė Tadą Eliošių į priekį, tačiau žaidėją kietai, bet pagal taisykles sustabdė „Atlanto“ gynėjai. Vėliau pramušti Povilo Valinčiaus vartus bandė Dominykas Galkevičius. Antroje kėlinio pusėje aikštės šeimininkai privertė kaip reikiant padirbėti „Lietavos“ vartininką Dmytro Babenko. 25 min. jam teko atremti Andriaus Bartkaus smūgį. Netrukus klaipėdiečiai dar kartą grasino Jonavos klubo vartams, tačiau kamuolys atsimušė į virpstą. Trečios iš eilės atakos metu ukrainiečiui vėl reikėjo pademonstruoti savo meistriškumą. „Lietava“ į varžovų puolimą atsakė kontrataka, tačiau Td. Eliošiui buvo užfiksuota nuošalė. Vėliau abi ekipos nieko pavojingo neparodė ir pirmame kėlinyje žiūrovai įvarčių neišvydo.

Antras kėlinys prasidėjo „Atlanto“ atakų banga. D. Babenko turėjo atremti klastingus O. Verbicko ir Domanto Šimkaus smūgius, o Marko Benetos paleistą kamuolį blokavo „Lietavos“ gynėjai. Netrukus gintis jau turėjo klaipėdiečiai. Po D. Galkevičiaus pakelto baudos smūgio Td. Eliošius turėjo galimybę smūgiuoti galva, bet savo vietoje buvo P. Valinčius. Netrukus varžovų atakų smaigaliuose du kartus atsidūrė jų puolėjas Maksimas Maksimovas. Pirmą kartą jis smūgiavo iš kelių metrų prasiveržęs kaire puse, antrą kartą persimetė kamuolį per save, tačiau vėl sėkmingai gynėsi D. Babenko. Likus dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos, klaipėdiečiai, labiausiai Abdoulos Sylla pastangomis, pradėjo „Lietavos“ vartų šturmą, tačiau Jonavos klubo gynėjai jau ketvirtose rungtynėse iš eilės žaidė tiksliai ir užtikrintai. Baigiantis oficialiam rungtynių laikui, Andrius Jokštas pabandė pramušti D. Babenko ginamus vartus, tačiau ukrainietis vėl išgelbėjo savo klubą. Po Luko Miščiuko pražangos realizuoti baudos smūgį stojo M. Maksimovas, tačiau kamuolys skriejo virš vartų. Paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšti pergalę galėjo tik po keitimo pasirodęs Jonavos klubo puolėjas Rokas Krušnauskas, tačiau kamuolys skriejo virš vartų, o teisėjas iškart paskelbė nulines lygiąsias.

„Lietava“ su 26 taškais tebėra penktoje turnyrinės lentelės vietoje, tuo metu trečioje vietoje esantis „Atlantas“ (47 taškai) nuo antroje vietoje esančių „Trakų“ jau atsilieka penkiais taškais.

„Lietavos“ startinė sudėtis: V. Babenko, E. Utyra, E. Žarskis, V. Borovskij, L. Miščiukas, A. Rocys, I. Karandašovas, D. Galkevičius, A. Paškevičius, T. Salamanavičius (81 min. – M. Ganusauskas) ir Td. Eliošius (93 min. – R. Krušnauskas).

fklietava.lt informacija