Paskelbtas Sportas

Pereinamąja taure vėl džiaugėsi A. Narbutas

Pirmadienis, 12 September 2016 10:53 Parašė 
Nugalėtojų taurė – A. Narbuto (kairėje) rankose. Nugalėtojų taurė – A. Narbuto (kairėje) rankose.

Šeštus metus iš eilės Jonavos lauko teniso entuziastai kviečiami į jau tradiciniu tampantį teniso turnyrą, skirtą šios sporto šakos puoselėtojo ir entuziasto Ervino Songailos atminimui. Ketvirtą kartą turnyre sporto mėgėjai varžėsi dėl pereinamosios taurės, kurią pirmą kartą laimėjo Arūnas Narbutas, vėliau taurę į viršų kėlė Genadijus Medvedevas ir Vytas Vaicekauskas.

Šiemet dėl pereinamosios taurės grūmėsi 16 lauko teniso entuziastų.

Ne visiems buvusiems čempionams pavyko įveikti net ir pirmąjį varžybų etapą. Jau pirmajame etape G. Medvedevas po pirmojo seto 6/4 pirmavo prieš Sigitą Liutkų, tačiau antrajame nusileido 5/7, trečiajame taip pat turėjo pripažinti varžovo pranašumą 6/10.

Kiti du nugalėtojai žygiavo iki finalo. V. Vaicekauskas pusfinalio pirmajame sete palyginti lengvai 6/0 įveikė Arūną Parėdnį, tačiau pastarasis žaidėjas atsitiesė antroje žaidimo dalyje. Vis dėlto V. Vaicekauskas laimėjo antrąjį setą 7/5 ir žengė į finalą.

Jo varžovu finale tapo jau ne vieno vasaros turnyro prizininkas ir nugalėtojas A. Narbutas. Šis lauko teniso entuziastas pusfinalyje susikovė su Valdu Lukšu ir iškovojo galutinę pergalę 6/3, 6/4.

Devintą vietą iškovojo Tomas Noreika. Į pusfinalį nepatekęs S. Liutkus pergalingai rungtyniavo kovoje dėl 5–8 vietų ir tapo penktos pozicijos laimėtoju.

Mažajame finale dėl trečios vietos prireikė visų trijų setų. V. Lukšas pirmajame sete 4/6 nusileido A. Parėdniui, tačiau sugebėjo laimėti antrąjį (6/2), įstengė teigiamai baigti ir lemiamą setą (10/6) ir tapo trečios vietos prizininku.

Finalas vyko atkakliai, nes buvo žaidžiami visi trys setai, tačiau paskutinysis – nebaigtas. V. Vaicekauskas pirmavęs 6/3, antrajame patyrė traumą ir nusileido varžovui 0/6. Lemiamo seto V. Vaicekauskas nesugebėjo baigti, dėl traumos varžybos buvo nutrauktos ir antrą kartą pereinamoji taurė atiteko A. Narbutui.


Gytis RAMANAUSKAS