Paskelbtas Rajono naujienos

„Achema“ susižėrė daugiausia apdovanojimų

Ketvirtadienis, 08 September 2016 15:54 Parašė 

Antradienį verslo bendruomenei buvo įteikti Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimai (NAVA) už pernai įgyvendintas socialines iniciatyvas ir pasiekimus darbo santykių, aplinkosaugos ir bendruomeniškumo srityse.

Devintą kartą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamuose apdovanojimuose Lietuvos ir tarptautinės įmonės rungėsi trijose skirtingose nominacijose: „Metų darbovietės“, „Metų bendruomeniškiausios įmonės“, „Metų aplinkosaugos įmonės“, o didžiausią pažangą visose srityse padariusiai bendrovei atiteko „Socialiai atsakingos įmonės“ apdovanojimas.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, šiandieną aktualus ir darniai ateičiai svarbus toks verslas, kuris suvokia socialinę atsakomybę kaip neatsiejamą savo veiklos dalį, kuris nebijo prisiimti papildomų įsipareigojimų, stengiasi diegti modernias žmogiškųjų išteklių vadybos technologijas, naudoja gamtos išteklius tausojančias technologijas, žmogaus sveikatai nekenksmingas medžiagas. Vystydamas strateginius planus, toks verslas numato savo veiksmų galimas neigiamas pasekmes gamtai ir socialinei aplinkai, stengiasi derinti darbuotojų lūkesčius ir poreikius su verslo galimybėmis, aktyviai dalyvauja socialiniame dialoge tiek su savo darbuotojais, tiek su visomis kitomis suinteresuotomis šalimis, visuomene, orientuojasi į skaidrumo ir etiškumo standartų savo verslo praktikoje užtikrinimą.

Pagrindinis apdovanojimas – „Socialiai atsakinga įmonė 2015“ – už praėjusių metų pasiekimus atiteko AB „Achema“. Įmonė įvertinta už priemonių, kuriomis stiprinamas visuomenės pasitikėjimas verslu, visumą. Bendrovė pelnė ir „Metų bendruomeniškiausios įmonės 2015“ apdovanojimą didelių įmonių kategorijoje.

Taip pat „Achema“ buvo nominuota ir „Metų darbovietės 2015“ bei „Metų aplinkosaugos įmonės“ nominacijose didžiųjų įmonių kategorijose.

AB „Achema“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas atsiimdamas apdovanojimą akcentavo: „Nuo pat įsikūrimo stengiamės duoti savo darbuotojams daugiau nei nustatyta teisės aktuose. Taip pat labai atsakingai žiūrime į aplinkosaugos normų atitikimą, nuolat stengiamės investuoti į aplinkosauginės būklės gerinimą, į darbuotojų saugą. Didesnis nei vidutinis atlyginimas (viršija 1200 eurų), papildomos socialinės garantijos ir medicininis draudimas, parama vaikų stovykloms – visa tai įsirašė į „Achemos“ įprastą gyvenimo ritmą. Visa tai darėme gana tyliai, tačiau, matyt, atėjo laikas pristatyti šiuos seniai gyvuojančius lietuviškuosius pavyzdžius garsiau.“

„Achemos“ vadovas pažymėjo, kad įmonė yra glaudžiai susijusi su bendruomene, su Jonavos rajonu. „Padedame, investuojame ir siekiame partnerystės regiono ir mūsų darbuotojų klestėjimo vardan. Rūpindamiesi bendruomene, mes rūpinamės, visų pirma, savo darbuotojais. Jų kokybišku gyvenimu ir jų šeimomis“, – kalbėjo R. Miliauskas.

Du apdovanojimus šiemet gavo ir Tarptautinis sveikatos apsaugos technologijų paslaugų centras Intermedix Lietuva. Jam atiteko „Metų darbovietės 2015“ titulas. Be to, ši bendrovė buvo pagerbta ir papildoma, pirmą kartą teikiama statulėle „Už jaunimo verslumo iniciatyvų skatinimą“.

***

Tarptautinių įmonių kategorijoje „Metų bendruomeniškiausia 2015“ tapo „Western Union Processing Lithuania“, mažųjų įmonių kategorijoje – „Ansell Protective Soliutions Lituania“. „Metų aplinkosaugos įmone 2015“ išrinkta „Smiltynės perkėla“, įvertinta už socialinės gerovės kūrimą ir neigiamo poveikio aplinkai mažinimą.

„Metų darboviete 2015“ už dialogo tarp darbuotojų ir vadovų palaikymą, atsakingą požiūrį į darbuotojų socialinės gerovės užtikrinimą, įvertinta „Orion Global Pet“, o papildomus sertifikatus šioje kategorijoje gavo net penkios įmonės.

Gautas įmonių paraiškas vertino ir nugalėtojus rinko kompetentinga komisija, sudaryta iš Socialinės apsaugos ir darbo, Aplinkos ir Ūkio ministerijų bei Trišalėje taryboje atstovaujančių darbuotojų organizacijų ir darbdavių organizacijų atstovų. Iš viso šiemet sulaukta 35 paraiškų iš 25 Lietuvos ir tarptautinių įmonių.

„Alio Jonavos“ ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.