Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos mokytojai gilinasi į šiuolaikinio ugdymo paslaptis

Trečiadienis, 07 September 2016 11:05 Parašė 

Programoje „Samsung Mokykla ateičiai“ dalyvauja šalies 10 mokytojų komandų, kurios buvo atrinktos iš daugiau nei 100 Lietuvos ugdymo įstaigų. Tarp jų ir komanda iš Raimundo Samulevičiaus progimnazijos. Norėdamos semtis žinių šiame projekte, mokyklos teikė paraiškas ir atliko kūrybines užduotis, kurių tikslas buvo pristatyti mokyklos viziją, kaip tikslingai galima taikyti skaitmenines technologijas pamokų metu.

Neseniai R. Samulevičiaus progimnazijos mokytojai susirinko į Kauną – čia startavo skaitmeninių mokymų programa „Samsung Mokykla ateičiai“. Ji prasidėjo paskaitomis apie lyderystės ir pokyčių valdymo subtilybes bei pažintimi su naujausiomis technologijomis.

„Daugeliui šių dienų pedagogų kyla iššūkių, siekiant sudominti auditoriją, pagyvinti ugdymo procesą. Šią programą vykdome jau trečius metus – anksčiau vykusių mokymų patirtis rodo, kad naujosios technologijos šias problemas gali padėti išspręsti. Juk mokytojai yra vienas variklių, skatinančių jaunimo, o kartu ir šalies vystymąsi, todėl investuoti į pedagogus, jų tobulėjimą yra prasminga“, – sakė programos vadovė Baltijos šalims Liga Bitė.

Jai antrino ir KTU E. mokymo technologijų centro vadovas Gytis Cibulskis. Anot jo, šiandieną mus supa didžiulis srautas informacijos, kuriame, ypač jaunam žmogui, lengva pasiklysti. G. Cibulskio įsitikinimu, informacijos atranka, žinių siekimas ir reguliarus jų atnaujinimas turėtų būti kiekvieno moksleivio, o kartu ir pedagogo tikslas.

Programoje dalyvaujantys pedagogai džiaugiasi galimybe įgyti naujų žinių. Anot jų, nors technologijų mokyklose daugėja, tačiau dar trūksta supratimo ir įgūdžių jas efektyviai panaudoti jaunimo ugdymui.

Pedagogų mokymai vyksta Kauno technologijos universitete. Jie truks penkis mėnesius. Mokymų metu pedagogų komandos turės parengti skaitmeninių pokyčių savo mokyklose projektus, kuriuose pateiks idėjas, kaip spręsti mokyklos bendruomenei aktualias problemas, tobulinti ugdymo procesą ir tokiu būdų pagerinti mokinių mokymosi rezultatus. Mokyklai, parengusiai reikšmingiausią poveikį turintį ir tvariausią projektą, bus skirtas 10 tūkst. eurų vertės prizas „Samsung“ technologijoms įsigyti.

Ignas DANISAS

Programų asistentas