Paskelbtas Futbolas

R. Poškus: „Lengva nebus nei mums, nei „Kauno Žalgiriui“

Trečiadienis, 07 September 2016 10:53 Parašė 

Po „SMScredit.lt A lygos“ pertraukos Jonavos „Lietava“ rugsėjo 8 d. vyksta į Kauną, kur XXIV ture susitiks su turnyro lentelės gale esančiu „Kauno Žalgiriu“ ir bandys įsitvirtinti penktoje lentelės vietoje.

Tik dvi pergales čempionate iškovoję kauniečiai (13 taškų) XXIII ture 0:3 pralaimėjo „Trakams“. Tuo metu jonaviečiai (22 taškai) paskutiniame ture namuose iškovojo dramatišką pergalę 1:0 prieš Utenos „Utenį“ ir po ilgokos pertraukos grįžo į penktą lentelės poziciją. Tiesa, tiek pat taškų turi ir Kauno „Stumbras“, kuris trečiadienį žais su „Trakais“.

Kaimyninių miestų – Kauno ir Jonavos – klubai iš viso buvo susitikę tris kartus. Pirmasis mačas sezono pradžioje baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2, vėliau „Lietava“ varžovus Kaune sutriuškino net 5:1, o liepos viduryje Jonavoje nelengvą pergalę 3:2 šventė aikštės šeimininkai.

Šiuo metu į klubą sugrįžo į vyrų ir jaunimo rinktines kviesti Tadas Eliošius bei Rokas Krušnauskas, o „Lietavos“ vyr. treneris Robertas Poškus pasidžiaugė produktyvia pertrauka ir mano, kad sezonui einant į pabaigą visi kovos dėl taškų ir nė vienas klubas jėgų netaupys.

„Pertrauka esu labai patenkintas. Viskas mums buvo į naudą, komanda aktyviai treniravosi, dar labiau pasitempė, nuotaikos yra geros – esame visiškai pasiruošę. Grįžo į rinktines kviesti žaidėjai, išsigydėme turėtas traumas. Tiesa, Julius Aleksandravičius laukia kelio operacijos. Tado ir Roko išvykimas taip pat didelės įtakos treniruočių procesui neturėjo. Buvimas nacionalinėje vyrų rinktinėje ypač naudingas buvo Tadui. Nors į pagrindinį aštuonioliktuką jis ir nepateko, bet buvimas su geriausiais žaidėjais, rinktinės aprangos vilkėjimas suteiks jam daugiau stimulo stengtis dar geriau žaisti. Tiek mums, tiek „Kauno Žalgiriui“, tiek lyderiams ir kitiems klubams – visiems šiuo metu reikia taškų. Matyti, kad „Kauno Žalgiris“ nenori pasiduoti, tad lengva nebus nei mums, nei jiems“, – kalbėjo „Lietavos“ vyr. strategas.

Po dvejų metų pertraukos į nacionalinę vyrų futbolo rinktinę grįžęs Td. Eliošius tikina, kad buvimas rinktinėje jam pridėjo daugiau motyvacijos, o varžybose su „Kauno Žalgiriu“ jis tikisi atkaklaus dėl išlikimo kovojančių varžovų priešinimosi.

„Su rinktine daug dirbome, treneriai išsamiai buvo išaiškinę, kaip turime žaisti, ir, manau, viskas neblogai aikštėje pavyko. Aišku, gaila, kad paskutinę minutę praleidome įvartį, nes buvome verti pergalės. Manau, kad pertrauka ir kvietimas į rinktinę man buvo tikrai į naudą, pasitreniravau su geriausiais Lietuvos žaidėjais, pailsėjau ir nuo savo klubo, tai man tikrai padidino motyvaciją. Kalbant apie laukiantį mačą, mes galutinai neužsitikrinome vietos kitame etape, tad reikia pergalės, taškų, nesiruošiame varžovams atiduoti jų. Galvoju, kad žaisime savo žaidimą ir bandysime laimėti. „Kauno Žalgiriui“ taškų reikia labiau nei mums, todėl laukiame sunkios kovos ir jų priešinimosi. Paskutinės varžybos su jais, kai laimėjome 3:2, irgi buvo nelengvos. Kauniečiai kovėsi iki galo, nors patys galėjome viską išspręsti anksčiau įmušę ketvirtą įvartį. Dabar jų forma kiek pagerėjusi, matosi, kad nenori iškristi. Manau, Kauno klubas eis iki galo, kovos va bank“, – teigė Td. Eliošius.

Varžybų pradžia rugsėjo 8 d. Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione 19.30 val.

fklietava.lt informacija