Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

Naujajame NKL sezone – permainos

Pirmadienis, 05 September 2016 09:01 Parašė 
Jonavietis H. Vorotnikovas (su kamuoliu) pakėlė sparnus į Prancūziją. Jonavietis H. Vorotnikovas (su kamuoliu) pakėlė sparnus į Prancūziją.

Nuo 2016–2017 m. sezono keičiasi Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) formatas – nuspręsta atsisakyti iki šiol organizuoto pirmenybių finalinio ketverto.

Vietoje finalinio ketverto komandos rungtyniaus finalų serijose. Dėl pirmos vietos komandos kovos iki keturių pergalių, o dėl trečios vietos – iki trijų pergalių.

NKL pirmenybių reguliariojo sezono pirmajame etape ekipos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes, iš viso – 26 mačus.

Po to ekipos, pagal vietas pirmajame etape, skils į dvi grupes po 7 komandas ir žais tarpusavyje.

Atkrintamosios varžybos taip pat vyks analogiškai – 4 stipriausios komandos iš karto pateks į ketvirtfinalius, o aštuntfinaliuose varžysis 5–7 vietas pirmojoje grupėje ir 1–5 vietas antrojoje grupėje užėmusios ekipos.

Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus kovojama iki trijų pergalių.

Artėjančiame sezone NKL ir toliau varžysis 14 komandų. Paskutinę vietą praėjusį sezoną užėmusią Panevėžio „Lietkabelio-2“ ekipą pirmenybėse pakeis Kauno technologijos universiteto (KTU) komanda. Ji į turnyrą pateko sportiniu principu, kai triumfavo Regionų krepšinio lygos (RKL) turnyre.

Naujajam NKL sezonui ruošiasi ir Jonavos „Petrochema-Dextera“. Kęstučio Naruševičiaus treniruojamoje ekipoje vasarą įvyko permainų. Komandą paliko į Prancūziją išvyksiantis praėjusio sezono komandos vienas iš lyderių Henrikas Vorotnikovas, taip pat klubas atsisveikino su Vytautu Kružiku ir Ričardu Verbicku.

Pastaruoju metu komandos marškinėlius turėtų vilkėti Evaldas Aniulis, Lukas Grabauskas, Tadas Sebežiovas, Karolis Šarukas, Dainius Gulbinas, Tomas Milinskas, Mintautas Bulanovas, Justas Vazalis, Vladislovas Razumnovas. Tačiau neatmetama galimybė, kad ir iš šio sąrašo kai kurie žaidėjai gali išvykti iš komandos. Be šių žaidėjų, naujajame sezone komandoje po metų pertraukos vėl rungtyniaus Vytautas Pikalavičius ir iš Klaipėdos LCC universiteto atvykstantis aukštaūgis (205 cm) Arvydas Kačinas. Neatmetama, kad prie komandos prisijungs ir daugiau naujokų.

Sezono laukianti „Petrochema-Dextera“ turi rimtą priežastį džiaugtis – klubas iki Naujųjų metų turėtų persikelti į naujus namus. 2000 žiūrovų krepšinio rungtynių metu talpinsiančios Jonavos sporto arenos darbai jau pasiekė finišo tiesiąją ir lankytojams duris atvers dar šių metų pabaigoje.

Gytis RAMANAUSKAS