Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Nepalikite obuolių pūti – pagaminsime „Savų sulčių“

Penktadienis, 02 September 2016 11:16 Parašė 

Tokiu šūkiu obuolių sezoną pradėjo naujoji sulčių spaudykla Jonavoje „Savos sultys“, įsikūrusi Fabriko g. 48. Pagaliau didžiausias sulčių spaudyklų tinklas Lietuvoje šiemet pradėjo veiklą ir mūsų mieste.

„Savos sultys“ spaudyklose sumontuota moderniausia, sertifikuota įranga. Linija turi diržinį presą, tad prie obuolio neprisiliečia žmogaus rankos, išskyrus momentą, kai obuoliai verčiami į plovyklą.

Nuplauti obuoliai patenka į traiškyklę, iš ten – į presą, o išspaustos sultys – į pasterizatorių, kuris sultis pakaitina iki tausojančios iki 80 laipsnių temperatūros. Tada sultys automatiškai supilamos į pakuotes – maišelius su čiaupu. Maišelyje atidarytos sultys kambario temperatūroje nerūgsta iki mėnesio, šaldytuve galima laikyti iki 3 mėn., o neatidaryta pakuotė dėžutėje galioja 24 mėn.

Maišelyje su sultimis yra vakuumas – nėra oro, tad nepatenka ir bakterijos, o ypatingas čiaupas maišelyje neleidžia orui patekti į vidų, todėl sultimis galime mėgautis tiek ilgai.

Mūsų sultys – gyvos, nepraradusios savo gerųjų maistinių savybių. Tai labai svarbu, kai kalbame apie sveiką mitybą. Spaudyklos, negalinčios investuoti į profesionalią įrangą, pakuotę, sultis dažnai perkaitina, ir šios praranda visa tai, ką mums duoda gyvoji gamta.

Išspaustas sultis būtina pakuoti į visą pakuotę – maišelį su dėžute. Tik šitaip supakuotos sultys yra saugios jas transportuojant ir laikant, sulčių neveikia šviesa, jos yra apsaugotos nuo graužikų ar net širšių atakų. Bet koks pažeidimas – į maišelį patenka oras ir sultys surūgsta, o žmogus nusivilia.

Kartoninę dėžutę galima naudoti kelerius metus – jos nereikia išmesti ar sudeginti, kitais metais, veždami obuolius į spaudyklą, atsivežkite ir dėžutes, mes vėl supakuosime sultis. Didelės pakuotės nereikėtų baimintis, nes sultys ilgai nerūgsta, jos yra visada ant stalo, tinkamos temperatūros ir matomos – jų suvartojama daugiau. Be to, sultis labai mėgsta vaikai, jiems smagu ir patogu patiems įsipilti…

Darbą stengiamės organizuoti taip, kad nebūtų gyvų eilių: atvežate ir paliekate obuolius, mes užregistruosime ir spausime sultis eilės tvarka, vėliau jas pasiimsite jau paruoštas. Minimalus obuolių kiekis – 100 kg (maždaug trys maišai).

Sultis spaudžiame ir į Jūsų tarą – 1 l – 0,2 Eur; 5 l pakuotė su kartonine dėžute kainuoja 2,6 Eur, be dėžutės – 2,3 Eur; 3 l pastatoma pakuotė – 2 Eur.

Galime drąsiai teigti: tie, kurie išmėgino mūsų siūlomą pakuotę, prie stiklainių negrįš!

Dirbame be poilsio dienų nuo 8 iki 20 val.

Mus rasite Fabriko g. 48, telefonas pasiteirauti 8 673 95 822.

www.savossultys.lt