Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Lietavos žaidėjas E. Utyra dirba fizinio lavinimo mokytoju Šveicarijos mokykloje

Penktadienis, 02 September 2016 11:05 Parašė 

Jonavos „Lietavos“ žaidėjui Eisivinui Utyrai ši rugsėjo 1-oji – ypatinga diena, mat futbolininkas mokslo metų pradžios šventėje pirmą kartą dalyvavo kaip mokytojas. Saugas laisvą nuo treniruočių ir varžybų laiką praleidžia sporto paslapčių mokydamas vaikus.

Kūno kultūros mokytoju Jonavos rajono Šveicarijos pagrindinėje mokykloje dirbantis Eisvinas fizinio lavinimo mokytojo darbą pradėjo prieš pusmetį. Įdomu tai, kad VDU pedagogikos ir Lietuvos sporto universitete treniravimo sistemų mokslus pabaigęs sportininkas pats mokėsi mokykloje, kurioje šiandien mokytojauja. „Rugsėjo 1-oji man iš tiesų ypatinga, nes tai pirma oficiali mokslo metų pradžios šventė po diplomo įteikimo. Mokytoju tapau baigęs universitetą, o kaip tik tuo metu Šveicarijos mokykloje baigėsi vieno mokytojo sutartis, tad mokyklos vadovybė šią vietą pasiūlė užimti man. Šveicarijos kaime gimiau ir užaugau, pats mokiausi šioje mokykloje, todėl ir priėmiau sprendimą čia dirbti mokytoju. Tikrai nesigailiu, darbas ir pati mokykla labai šauni, man patinka“, – pasakojo E. Utyra.

Kalbėdamas apie darbą su vaikais „Lietavos“ žaidėjas pažymėjo, kad nauja patirtis jam pačiam padeda tobulėti, be to, sportininkui įdomu stebėti savo auklėtinių progresą. „Darbas labai įdomus ir savotiškas. Turi būti ne tik pasitempęs, bet ir suprasti kiekvieną mokinį. Čia kaip ir futbole – turi rasti aukso viduriuką. Vaikai nenustygstantys vietoje, dažnai jiems stinga dėmesio koncentracijos, todėl šio dalyko stengiuosi juos išmokyti, padėti eiti savo keliu ir nesirinkti klystkelių. Daug ko ir vaikai mane išmoko. Pirmiausia , žinoma, kantrybės – jos tikrai prireikia. Apskritai, man įdomu stebėti, kaip mokiniai tobulėja, kaip pradeda mąstyti, džiaugiuosi, kad galiu suteikti jiems žinių ir pasidalyti tiek sportine, tiek gyvenimiška patirtimi“, – sakė Eisvinas.

Žaidėjas mokinių dėmesio sulaukia ne tik per pamokas, tačiau ir per varžybas. „Į tai, kad esu profesionalus žaidėjas, vaikai reaguoja labai skirtingai, tačiau jaučiu didžiulį palaikymą. Vieni jų kuklesni, nedrįsta paklausti, kiti atvirkščiai – visko klausinėja, pvz., kada bus varžybos, dar pasako, kad mane matė žaidžiant ir pan. Smagu, kad mokiniai ateina manęs palaikyti į stadioną, po varžybų prašo nusifotografuoti ar pasirašyti. Mielai tą darau, man džiugu, kad jiems irgi galiu suteikti laimės. Beje, sulaukiu ir kolegų iš mokyklos palaikymo, jie irgi ateina į „Lietavos“ varžybas“, – teigė Jonavos klubo saugas.

Visiems moksleiviams žaidėjas palinkėjo gerų ir sėkmingų mokslo metų, naujų žinių bei idėjų ir paragino neužmiršti sporto, judėjimo.

fklietava.lt informacija