Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Festivalio „Vasara Jonavoje 2016“ uždarymo koncertas

Pirmadienis, 29 August 2016 11:39 Parašė 

Šeštadienio vakarą į Joninių slėnį susirinkę jonaviečiai turėjo vieną tikslą – smagiai ir triukšmingai palydėti vasarą.

„Prabėgę trys mėnesiai išties buvo įdomūs ir turiningi, – sakė renginio pradžią paskelbusi Jonavos kultūros centro administratorė ir festivalio vedėja Ieva Kuodelytė. – Prisiminkime: pradėjome festivalį „Vasara Jonavoje 2016“ su linksmybėmis „Atostogų pievoje“, iškart po to džiaugėmės „neaplytomis“ Joninėmis ir puikiu Lietuvos valstybės dienai skirtu koncertu, kuriame pasirodė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, „Saulės kliošas“, Ieva Narkutė. Pačiame vidurvasaryje kvietėme pasiklausyti Jonavos krašto bardų ir Kosto Smorigino dainų, liepos 23-ąją įmantriomis melodijomis nuskambėjo pirmasis, bet tikrai ne paskutinis džiazo festivalis „Jonava JAZZ 2016“. Rugpjūčio pradžioje visi stebėjome iškilmingas miesto šventės eitynes, skubėjome į prekybos ir amatų mugę, klausėmės Ovidijaus Vyšniausko dainų. Prieš savaitę sėdėjome čia pat, ant šlaito, ir žavėjomės gražiausių kino filmų muzika, kurią atliko Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Evelina Sašenko ir Jeronimas Milius.“

Renginio vedėja I. Kuodelytė žiūrovus paragino plojimais padėkoti uoliems Kultūros centro savanoriams, atsakingai dirbusiems vasaros renginiuose. Vakaro vedėja kvietė į sceną atsiimti dovanas šias sąžiningas ir atsakingas pagalbininkes: Gabrielę Dimšaitę, Agnę Kazlauskaitę, Viktoriją Chlomko, Ievą Plančiūnaitę, Ievą Mažuolytę, Miglę Marčinskaitę, Ievą Drabavičiūtę, Karoliną Mikalauskaitę, Austėją Dobilaitę, Vestą Prišmantaitę, Urtę Mackevičiūtę, Samantą Možajevaitę ir Miglę Malinauskaitę. Savanorių dovanomis pasirūpino nuotykių parkas „Lokės pėda“.

Baigiamojo festivalio scenoje pamatėme ir išgirdome Eglę Jakštytę su dviem žaviomis šokėjomis, beje, viena jų – Greta – kilusi iš Jonavos.

Vėliau scenoje pasirodė atgimusios popmuzikos grupės „Man-go“ merginos – Rima, Justina ir Gabija. Jonavos gerbėjams jos pristatė šias dainas: „Alyvos“, „Vasaros lietus“, „Ėjom“, „Pavasariniai žiedai“, „Tai – tik žaidimas“, „Snaigės“, „Pumpurėliai“ ir kt. Kai suskambėjo gerai visiems žinomos dainos „Raskila“ pirmieji akordai, merginų mikrofonai neišleido nė garso – dainavo slėnyje susirinkusi publika.

„Pikaso“ vaikinai buvo žavūs ir linksmi. Rokas, Valdas, Haroldas apsidžiaugė, kai įvažiavę į Jonavą išvydo plakatą „Mes mylim „Pikaso“. Išgirdome šias dainas: „Londone – lietus“, „Mano jausmai“, „Tyliai, tyliai“, „Padovanok paskutinę naktį“, „Aš, kaip ir tu“, „Ramunė“, „Nuodėmių mieste“ ir kt.

Linksmybes pratęsė smagi diskoteka.

Eitvydė PRANEVIČIENĖ