Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

L. Stonkaus įvartis leido „Lietavai“ pakilti į penktą lentelės vietą

Penktadienis, 26 August 2016 09:34 Parašė 

Vėlyvas po keitimo pasirodžiusio Lauryno Stonkaus įvartis leido Jonavos „Lietavai“ ne tik pakilti į penktą turnyrinės lentelės vietą, bet ir užsitikrinti ramesnę ateitį. „SMScredit.lt A lygos“ XXIII turo varžybose Jonavoje namų šeimininkai 1:0 (0:0) įveikė Utenos „Utenį“.

„Lietavos“ vyr. strategas Robertas Poškus pasirinko panašią startinę sudėtį kaip ir praėjusią savaitę, tik šįkart pasirodė naujokas iš Moldovos Ivan Karandasov, o raudoną kortelę gavusį Dmytro Babenko pakeitė Giedrius Kvedaras. Mačą aktyviau pradėjo namų šeimininkai. Jonaviečiai visiškai perėmė kamuolio kontrolę, o G. Kvedaras pirmame kėlinyje darbo beveik neturėjo – varžovai retai pasirodydavo prie jo ginamų vartų. Aikštėje vykstant atkakliai kovai dėl kiekvieno metro, kėlinio pradžioje gražiais reidais „Utenio“ gynėjus gąsdino Tomas Salamanavičius ir Tadas Eliošius. Uteniškiams teko kelis kartus neleistinai stabdyti „Lietavos“ saugus. Baudos smūgių stojo mušti Lukas Miščiukas: pirmasis skrido virš vartų, antrasis buvo kiek tikslesnis, bet nekirto vartų linijos. Kėlinio pabaigoje gražiai į baudos aikštelę įsiveržė I. Karandasov, tačiau legionieriaus smūgis skriejo virš vartų ir pirmoji rungtynių pusė baigėsi be įvarčių 0:0.

Po pertraukos „Utenio“ futbolininkai atrodė kur kas agresyvesni ir pradėjo kurti aštrias atakas. G. Kvedaras turėjo savo klubą gelbėti nuo dviejų pavojingų Jevgenijaus Morozo smūgių. Pirmąjį vartininkas nukreipė už galinės linijos, o antrasis pataikė teisiai į „Lietavos“ vartų sargą. Atlaikę uteniškių atakas, jonaviečiai patys pradėjo aktyviau veržtis link „Utenio“ vartų. Viduryje aikštės gavęs perdavimą, Td. Eliošius nubėgo per pusę aikštės, iššoko vienas prieš vartus gynusį Luką Žukauską, tačiau kamuolys pataikė tiesiai į „Utenio“ vartininką. Po kelių minučių puolėjas vėl prasiveržė kaire baudos aikštelės puse, tačiau savo vietoje vėl buvo L. Žukauskas. Likus žaisti keliolikai minučių iki varžybų pabaigos, R. Poškus sustiprino savo komandos puolimą į aikštę išleisdamas puolėją Lauryną Stonkų. Kaip ir prieš porą mėnesių Utenoje vykusioje trečioje šių klubų akistatoje, po keitimo pasirodęs klubo kapitonas vėl pasižymėjo praėjus vos keletui minučiui nuo įžengimo į aikštę. Gavęs puikų perdavimą iš Dominyko Galkevičiaus, L. Stonkus 80 min. vienu lietimu išvedė savo klubą į priekį – 1:0. Po šio įvarčio gerą šansą padvigubinti rezultatą turėjo taip pat po keitimo pasirodęs Marius Ganusauskas, tačiau žaidėjas šiek tiek uždelsė ir tiksliai smūgiuoti jam nepavyko. Uteniškiai per likusį laiką dar bandė gelbėti situaciją keliomis atakomis, tačiau teisėjo švilpukas paskelbė Jonavos klubo pergalę.

Po varžybų „Lietavos“ vyr. startegas R. Poškus liko patenkintas savo komandos pasirodymu ir teigė, kad pergalė panaikino papildomą įtampą, mat „Lietava“ nutolo nuo iškritimo iš lygos zonos. „Diena buvo karšta, todėl iš pradžių sunkiai išsijudinome. Pirmoje varžybų pusėje „Utenis“ beveik nieko nesukūrė, išskyrus vieną momentą, kai pavojingai smūgiavo po baudos smūgio. Mes gerai atakavome, buvo palankių momentų, tik vis pritrūkdavo paskutinio tikslaus perdavimo, tačiau kontroliavome visą žaidimą. Antroje varžybų pusėje žaidimas buvo nervingesnis. Tapo aišku, kad vyks rungtynės iki pirmo įvarčio. Pastiprinę puolimą, įmušėme, turėjome ir antrą bei trečią progas. Dar viskas priešakyje, jokio atsipalaidavimo nėra, tačiau, taip, įtampa po šios pergalės nuslūgo, lengviau galime atsikvėpti“, – teigė R. Poškus.

Klubo saugas L. Miščiukas, kuris antras varžybas iš eilės žaidė gynybos grandyje, teigė, kad visa komanda tikėjo pergale. „Pirmas kėlinys mums buvo tikrai geras, tačiau antrame po pertraukos mums sunkiai sekėsi įsivažiuoti, reikėjo laiko sugrįžti į vėžes. Be to, man dar ir saulė spigino visą laiką, buvo sunku viską matyti. Galvojome, kad įvarčius sumušime pirmame kėlinyje. Tikrai tikėjome, kad galime įmušti, nes nepasaisant to, kad antrame kėlinyje šiek tiek suprastėjo mūsų forma, buvome geresni. Be Lauryno įvarčio, turėjome ir kitų labai gerų progų. Tikrai visa komanda tikėjo pergale ir džiaugiuosi, kad ją pasiekėme“, – sakė L. Miščiukas.

Pergalė prieš „Utenį“ Jonavos „Lietavai“ (22 taškai) leido pakilti į penktą vietą. Tiesa, tiek pat taškų turi ir Kauno „Stumbras“, tačiau dėl blogesnio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio jis yra šeštoje vietoje. Kitame mače „Trakai“ (2 vieta, 46 taškai) 3:0 dar giliau nugramzdino lentelės dugne esantį „Kauno Žalgirį“ (8 vieta, 13 taškų). „SMScredit.lt A lygoje“ užtikrintai tebepirmauja Vilniaus „Žalgiris“ (53 taškai).

fklietava.lt informacija