Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Pasibaigė vasaros šachmatų fiesta

Ketvirtadienis, 25 August 2016 16:12 Parašė 

Šachmatų turnyras, skirtas Baltijos kelio dienai paminėti, prasidėjo šio svarbaus įvykio prisiminimu. Po to tylos minute pagerbti neseniai anapilin iškeliavę šachmatininkai Viktoras Simniško ir Julijonas Pakštas. Vėliau 80 m. jubiliatas Ivan Astreiko pagerbtas gėlių žiedais, jam buvo sudainuota „Ilgiausių metų“.

Į turnyrą atvyko 10 šachmatininkų. Varžybos vyko ratų sistema po 10 min. Pagrindiniai varžovai buvo trys, papildomą partiją žaidė Jonas Venckas ir Juozas Kazlauskas. Džiaugėsi J. Venckas, įveikęs stiprų varžovą ir iškovojęs pirmą vietą. Nenusiminė J. Kazlauskas, likęs antroje vietoje. Trečią vietą užėmė Ivan Maksimcev. Prizininkams įteikti medaliai. Už gerą žaidimą diplomus pelnė Darius Kilmanas ir Marius Glinskas.

Šiuo turnyru baigėsi draugijos „Aidas“ organizuota vasaros šachmatų fiesta. Joje dalyvavo 14 žaidėjų. Susumavus visų penkių turnyrų rezultatus, pirmą vietą surinkęs 32,5 taško laimėjo J. Kazlauskas, J. Venckas pelnė 28 taškus ir užėmė antrą vietą. Su 24,5 taško D. Kilmanas trečias. Prizininkams įteiktos taurės ir diplomai. Ketvirtą vietą laimėjo Aleksandr Loginov, surinkęs 19,5 taško. I. Astreiko surinko 17,5 taško ir liko penktas. Du pastarieji žaidėjai pasipuošė medaliais. Gerai žaidusiai Bronislavai Narakaitei buvo įteiktas diplomas.

Šachmatų draugija „Aidas“ nuoširdžiai dėkoja „Armos“ baro administracijai ir darbuotojoms už suteiktą jaukią aplinką ir sukurtą gerą nuotaiką.

Vytautas PABERŽIS