Paskelbtas Futbolas

„Lietava“ ruošiasi revanšui prieš Utenos „Utenį“

Trečiadienis, 24 August 2016 14:38 Parašė 

Po kovingų nulinių lygiųjų Marijampolėje Jonavos „Lietavos“ rugpjūčio 25 d. laukia svarbus susitikimas su lentelės kaimynu Utenos „Uteniu“. „SMScredit.lt A lygos“ XXIII ture jonaviečiai savo namų stadione tikisi dar labiau atsiplėšti nuo varžovų bei atsirevanšuoti jiems už prieš du mėnesius patirtą skaudų pralaimėjimą.

Utenos „Utenis“ (14 taškų, 7 vieta) šiuo metu turnyrinėje lentelėje yra laipteliu žemiau nei „Lietava“ (19 taškų, 6 vieta) ir nuo Jonavos klubo atsilieka 5 taškais. Būsimos varžybos svarbios ir uteniškiams, mat nuo už „Utenio“ besirikiuojančio „Kauno Žalgirio“ (13 taškų, 8 vieta) juos teskiria tik vienas taškas. Šie klubai buvo susitikę XXII turo mače ir išsiskyrė taikiai 1:1. Tuo metu praėjusią savaitę „Lietava“ nuo pirmo kėlinio vidurio žaidusi dešimtyje sugebėjo iš rungtynių su Marijampolės „Sūduva“ parsivežti svarbų tašką.

Šį sezoną abu klubai jau buvo susitikę tris kartus. Pirmas dvejas rungtynes įtikinamas pergales rezultatu 1:0 iškovojo jonaviečiai, tačiau paskutinėse varžybose birželio mėnesį „Lietava“ Utenoje patyrė skaudų pralaimėjimą 3:1. Gynyboje grubiai klydę „SMScredit.lt A lygos“ debiutantai pirmi praleido įvartį, vėliau išlygino rezultatą, tačiau antrame kėlinyje vėl po klaidų rezultatą persvėrė aikštės šeimininkai. Jonavos ekipos vyr. treneris Robertas Poškus neslepia, kad jo vadovaujama ekipa sieks revanšo.

„Po varžybų su „Sūduva“ komanda prarado daug jėgų, bet atgavome jas ir viskas yra gerai. Vaikinai – susikaupę, po sunkių lygiųjų nebuvo jokio atsipalaidavimo, matosi, kad komanda yra susitelkusi ir ruošiasi rimtai kovai su „Uteniu“. Sieksime tik pergalės, uteniškiai – mūsų pagrindiniai konkurentai. Paskutinį kartą prieš juos patyrėme skaudų pralaimėjimą, tad norime atsirevanšuoti, esame pasiruošę rimtai kovai. Teko stebėti „Utenio“ paskutines varžybas su „Kauno Žalgiriu“, matosi, kad jie gali įmušti. Visa komanda dirba, kad išsaugotų viltis išlipti iš pavojingos zonos, todėl su jais lengva tikrai nebus“, – sakė R. Poškus.

Mače dėl raudonos kortelės negalės žaisti vartininkas Dmytro Babenko, kiti žaidėjai tebesigydo traumas. „Saugas Arnas Paškevičius pradėjo treniruotis, tačiau šioms varžyboms jis dar nebus pasiruošęs. Su Juliumi Aleksandravičiumi ta pati situacija, jam atliekamos procedūros, medikai apžiūrės jo kelį, tada spręsime, ką toliau daryti. O likusieji pasiruošę, be to, sulaukėme pastiprinimo – atvyko žaidėjas iš Moldovos Ivan Karandasov“, – apie situaciją komandoje pasakojo „Lietavos“ vyr. strategas.

Klubo saugas Artūras Rocys teigia, kad po praėjusio turo visa komanda yra užsidegusi ir sieks tik pergalės, tačiau laukia atkaklaus „Utenio“ priešinimosi.

„Po to, kai dešimtyje išplėšėme tašką, kuris mums prilygo pergalei, komandos nuotaika puiki. Turime šiek tiek traumų ir kitų problemų, bet likę žaidėjai nusiteikę kovingai. Mače su „Sūduva“ mažiau žaidžiantieji taip pat įrodė ką moka. Jeigu taip ir toliau žaisime, visi vaikinai dirbs ir rodys tokį užsidegimą iki sezono pabaigos, mano nuomone, viskas bus gerai. „Utenio“ laukiame norėdami jiems atsirevanšuoti. Be to, jie yra mūsų lentelės kaimynai. Tie trys taškai mums būtų labai svarbūs, be to, tikimės pradžiuginti Jonavą ir savo gerbėjus. Tačiau varžovai, palyginus su sezono pradžia, atrodo solidžiau, įgavę neblogą formą, muša įvarčius ir pirmojo ketverto komandoms, tad tikrai nebus su jais lengva, todėl esame nusiteikę sunkiai kovai. Visgi ne vien taškai svarbūs šiame etape, patys geriau jaustumėmės iškovoję pergalę, nes tikslas yra pakilti į penktą vietą, tad yra kur pasitempti“, – sakė A. Rocys.

Varžybų pradžia rugpjūčio 25 d. Jonavos miesto stadione 18.00 val. Trečiadienį XXIII turo kovas pradės Klaipėdos „Atlantas“ ir Marijampolės „Sūduva“ bei Vilniaus „Žalgiris“ ir Kauno „Stumbras“.

fklietava.lt informacija