Tariamos „Sodros“ darbuotojos apgavo senolę

Antradienis, 23 August 2016 13:33 Parašė 

Tariamos „Sodros“ darbuotojos apgavo senolę

Praėjusį penktadienį, rugpjūčio 19 d., dvi aferistės iš Lietavos g. gyvenančios moters pavogė 3,6 tūkst. eurų. Į namus užsukusios dvi tariamos „Sodros“ darbuotojos teigė neva atėjusios patikrinti dokumentų, nes ketinama didinti pensiją, ir paprašė iškeisti pinigų kupiūras į smulkesnes. Pamačiusios, kur laikomi pinigai, „specialistės“ garbaus amžiaus moterį nuviliojo į virtuvę ir pavogė namuose laikytas 83 m. senolės santaupas.

Policijos pareigūnai ir „Sodros“ darbuotojai primena, kad „Sodros“ darbuotojai niekada ne­silanko gyventojų namuose. Dėl to sulaukus įtartinų asmenų raginame jais nepasitikėti, neatskleisti jokių asmeninių duomenų ir nedelsiant apie tai informuoti policiją.

Pasiklydusios grybautojos ieškojo ir pareigūnų, ir karininkų pajėgos

Praėjusį sekmadienį, rugpjūčio 21 d., 16 val. 40 min. Kauno apskr. VPK budėtojai sulaukė pranešimo, kad Karčiškių k. (Upninkų sen.) grybaudama miške dingo moteris (gim. 1940 m.). Nedelsiant paiešką pradėjo Jonavos r. policijos komisariato patrulių ekipažas, prie jo netrukus prisijungė dar penki Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės ekipažai. Pradėjus temti ir paieškai nedavus rezultatų, apie 21 val. buvo pasitelktas Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Apie 21 val. 30 min. gauta informacija, kad ieškota moteris atsirado Jonavoje. Moteriai pačiai išėjus iš miško, gyventojai ją pavežė iki policijos komisariato.
Kauno apskrities policijos pareigūnai vykstantiems grybauti primena ne tik pasitikrinti, ar turimi mobiliojo ryšio telefonai įkrauti, bet ir ragina nepamiršti dėvėti ryškesnę aprangą, su savimi turėti švilpuką ir visada susitarti dėl tikslios susitikimo vietos, jei išvykstate grybauti ne vieni. Jei tai daryti žadate vieni, nepamirškite apie kuo tikslesnę vietą, į kurią išvykstate, informuoti artimuosius.

Policijos inf.