Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jungtinei regbininkų komandai – antra vieta

Pirmadienis, 22 August 2016 09:40 Parašė 

Praėjusį savaitgalį Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyko intriguojantis antrasis Lietuvos regbio-7 čempionato etapas. Jame varžėsi stipriausios Lietuvos komandos iš Kauno, Šiaulių, Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus ir Plungės. Kartu tai buvo ir Baltijos pirmenybių etapas, todėl į Kauną atvyko ir svečiai iš Latvijos.

Stipriausios dvi praėjusių metų komandos Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ ir Kauno „Žalgiris“ turėjo teisę varžybas pradėti nuo antrojo etapo. Neabejojama, kad dėl aukščiausių vietų kausis ir tituluočiausias šalies klubas Šiaulių „Vairas-Kalvis“.

Lietuvos regbis-7 pastaraisiais metais vystosi tikrai sparčiai. Prie tradicinių komandų prisijungia universitetų suburtos ekipos, kyla bendras lygis. Šiais metais regbis-7 prisijungė prie olimpinės šeimos, o tai paskatina vis daugiau žmonių domėtis šiuo sportu. Palyginti su didžiuoju regbiu, žiūrovams tai yra lengviau suprantamas rungtynių formatas, kuriame dominuoja greitis, tolimi perdavimai ir dinamika, o rezultatą lemia ne tik strateginiai sprendimai, bet ir fizinis pasirengimas.

Varžybos Kaune kartu buvo ir Baltijos pirmenybių finalinis etapas. Jame be „Beltrex-Šiaulių“, „Vairo-Kalvio“, „Žalgirio“ ir Lietuvos jaunių (iki 18 m.) rinktinės, varžėsi svečiai iš Latvijos – Rygos „Miesnieki“ komanda. Penkios Lietuvos ir Latvijos komandos Kaune varžėsi grupės formatu. Labiausiai intriguojančiame Šiaulių derbyje „Baltrex-Šiauliai“ 15:12 nugalėjo „Vairo-Kalvio“ regbininkus. Rimtą iššūkį Lietuvos čempionams metė ir Rygos „Miesnieki“ ekipa, kurią šiauliečiai įveikė 17:14. Likusiuose mačuose „Baltrex-Šiauliai“ 19:5 įveikė Kauno „Žalgirio“ klubą ir 38:28 – Europos pirmenybėms besirengiančią Lietuvos jaunių (iki 18 m.) rinktinę.

Antrą vietą užėmė „Vairo-Kalvio“ komanda, kuri 17:10 įveikė „Miesnieki“, 62:0 – Lietuvos jaunių rinktinę ir sužaidė lygiosiomis 14:14 su „Žalgiriu“.

Trečioje pozicijoje liko „Miesnieki“ klubas, ketvirtoje – „Žalgiris“, penktoje – Lietuvos jaunių rinktinė.

Lietuvos taurės varžybose dalyvavo keturios ekipos: „Šiauliai“, Vilniaus regbio akademija (VRA), Kauno KTU ir jungtinė Alytaus „Vitos“ ir Jonavos „Tauras-Viči“ ekipa (kapitonas Tautvydas Antanaitis, Lukas Buslavičius, Eimantas Ilmonas, Eimantas Grabliauskas, Rokas Stočkūnas, Valentinas Mačiulis, Arminas Paškevičius, Ginas Medvedevas, Aivaras Augustavičius, Ernestas Norkus, Vilius Jokužis, Mantas Stalionis, Domantas Alenskas, Artūras Kudrešovas). Trenerių Pauliaus Zubavičiaus ir alytiškio Dariaus Venzlausko vadovaujama jungtinė komanda pergalingai pradėjo šį antrąjį etapą. Nors komanda pirmajame etape Šiauliuose buvo užėmusi tik penktą vietą, tačiau šįkart ekipa žaidė užtikrintai. Iš pradžių 37:7 sutriuškino KTU komandą, o antrajame mače 28:14 pranoko VRA regbininkus. Lemiamame mače užvirė tikra vyriška kova, kur nugalėtojas paaiškėjo paskutinėmis akimirkomis. Būtent pabaiga sėkmingesnė buvo „Šiaulių“ ekipos sportininkams, kurie laimėjo rungtynes 17:12 ir tapo nugalėtojais. Jungtinė Alytaus ir Jonavos ekipa iškovojo antros vietos taurę.

Naudingiausiais žaidėjais savo ekipose pripažinti Ignas Jankaitis („Baltrex-Šiauliai“), Donatas Vilimavičius („Vairas-Kalvis“), Tomas Asejevas („Miesnieki“), Justinas Šernas („Žalgiris“), Žanas Sokolovas (jaunių rinktinė), Airidas Savickas („Šiauliai“), A. Augustavičius („Vita“-„Tauras-Viči“) ir Domas Kungys (KTU).

Lietuvos regbio-7 čempionato nugalėtojai paaiškės po trečiojo pirmenybių etapo, kuris savaitgalį vyks Vilniuje, Vingio parko regbio stadione. Čempionate žais „Baltrex-Šiauliai“, „Vairas-Kalvis“, „Žalgiris“, Lietuvos jaunių rinktinė, „Šiauliai“ ir „Vita“-„Tauras-Viči“.

Gytis RAMANAUSKAS