Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje duris atvers 20-oji „Lidl“ parduotuvė Lietuvoje

Penktadienis, 19 August 2016 10:02 Parašė 

Kitą savaitę, rugpjūčio 25-ąją, ketvirtadienį Jonavoje, Žemaitės g. 3, 8 val. duris atvers pirmoji prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvė šiame mieste ir jau 20-oji visoje Lietuvoje.

„20-osios parduotuvės atidarymas per 3 prekybos veiklos mėnesius – reikšmingas ir malonus įvykis visai bendrovės komandai, kuri šiuo metu vienija daugiau kaip 1 600 darbuotojų visoje Lietuvoje ir tebeauga, – sakė Radostin Roussev-Peine, UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius. – Mūsų tikslas – suteikti kuo daugiau šalies gyventojų galimybę įsitikinti „Lidl“ siūlomų prekių kainos ir kokybės santykio palankumu bei mūsų kaip patikimo darbdavio pranašumais.“

Pirmosiomis naujosios parduotuvės darbo dienomis čia apsilankę pirkėjai galės rinktis iš specialiai atidarymui skirtų pasiūlymų bei reguliarių, suplanuotų visos šalies „Lidl“ prekybos tinkle. „Lidl“ parduotuvėse rasite 1 600 kasdienių prekių asortimentą, kurį nuolat paįvairina specialūs maisto produktų bei ne maisto prekių pasiūlymai bei akcijos. Į vadinamąjį „Lidl“ turgelį kasdien pristatomi švieži vaisiai bei daržovės, čia pat esančioje „Lidl“ kepyklėlėje keliskart per diena kepamos kvapnios bandelės ir duona. „Lidl“ parduotuvių darbo laikas – kasdien 8–22 val.

Naujoji parduotuvė yra patogiai pasiekiama iš visų gyvenamųjų Jonavos rajonų. Atsižvelgusi į jonaviškių poreikius, bendrovė „Lidl Lietuva“ ne tik įrengė erdvią automobilių aikštelę greta prekybos vietos, bet ir finansavo 75 vietų automobiliams statyti įrengimą miesto daugiabučių kiemuose.

Statydama parduotuvę Jonavoje, „Lidl Lietuva“ apželdino aplinkinę teritoriją, įrengė ženklinimą neįgaliesiems. Kaip ir kitos „Lidl“ parduotuvės Lietuvoje, naujoji buvo sertifikuota pagal tarptautinę tvariųjų pastatų vertinimo sistemą „BREEAM In-Use“, kuri atspindi statinio energinį efektyvumą, komfortą bei kitus susijusius aspektus, ir pelnė įvertinimą „Very good“. „Lidl“ parduotuvėse bei logistikos centre naudojama „Žalia lietuviška energija“, iš atsinaujinančių išteklių gaminama Lietuvoje, o bendrovės darbuotojai bei pirkėjai skatinami rūšiuoti atliekas: ties įėjimu į kiekvieną parduotuvę veikia ekostotelės su taromatais, automatiniu praustuvu, talpomis popieriaus, plastiko bei kt. atliekoms, baterijoms bei smulkiai elektros įrangai.

Naujoji „Lidl“ parduotuvė, kurioje sukurta per 50 naujų darbo vietų, yra jau 20-oji Lietuvoje. Septynios „Lidl“ parduotuvės veikia Vilniuje, po dvi – Kaune bei Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose ir Tauragėje. Aktyviai besiplečianti prekybos įmonė nuolat ieško motyvuotų bei atsakingų darbuotojų. Visi besidomintieji kviečiami lankytis UAB „Lidl Lietuva“ interneto svetainėje www.lidl.lt, kur reguliariai atnaujinami įmonės darbo skelbimai.

Apie „Lidl“

„Schwarz“ įmonių grupė, kuriai priklauso „Lidl“ parduotuvės, yra viena iš pirmaujančių mažmeninės prekybos maisto produktais įmonių Vokietijoje ir Europoje. Šiuo metu „Lidl“ veikia 29-iose šalyse. Tinklo parduotuvės veikia 27-iose šalyse. Serbijoje ir JAV „Lidl“ atstovauja vietiniai darbuotojai. Europoje „Lidl“ valdo per 10 000 parduotuvių tinklą ir daugiau kaip 140 prekių paskirstymo centrų. „Schwarz“ įmonių grupės darbuotojų skaičius per 2015 finansinius metus, lyginant su praėjusiais, išaugo
7,14 proc. ir šiuo metu siekia apie 375 000. Prekybos tinklas „Lidl“ iš viso turi daugiau kaip 200 000 darbuotojų. „Schwarz“ įmonių grupės apyvarta 2015 finansiniais metais, lyginant su ankstesniais, išaugo 8 proc. ir pasiekė 85,7 mlrd. eurų. Nurodytu laikotarpiu įmonių grupė investicijoms skyrė 5,2 mlrd. eurų.„Lidl“ prekybos tinklo apyvarta 2015 finansiniais metais pasiekė 64,6 mlrd. eurų.

Daugiau informacijos:

Agnė Dalia Gaižauskienė

UAB „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovė

Tel. +370 5250 3012, mob. tel. +370 698 23789

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.