Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonava – skaitmeninių sprendimų lyderė: patvirtinti net trys projektai

Antradienis, 14 March 2023 15:52 Parašė 

Ekonomikos ir inovacijų ministerija patvirtino didžiąją dalį prioritetinių viešajame sektoriuje planuojamų kurti skaitmeninių sprendimų, kurių bendra vertė – daugiau kaip 96 mln. eurų. Į sąrašą pateko net trys Jonavos rajono savivaldybės projektai, kuriais siekiama skaitmenizuoti paslaugas gyventojams.

Ministerija praneša vertinusi iš viso 86 projektus: 44 paraiškas pateikė 22 institucijos ir įmonės, o 27 savivaldybės pateikė 42 paraiškas.

Prioritetiniais skaitmeninimo projektais patvirtinti 23 savivaldybių projektai, kuriems bus paskirstyta per 8 mln. eurų (33 nacionaliniai projektai – 88 mln. eurų).

Projektų atrankoje nugalėjo Jonavos rajono savivaldybės administracijos elektroninių paslaugų sistemos modulio diegimo projektas, centralizuotos švietimo sistemos sukūrimas Jonavos rajone ir Jonaviečio kortelės (programėlės) tolesnis kūrimas.

Pirmojo projekto metu įdiegti sprendimai sudarys galimybes Jonavos gyventojams gauti savivaldybės administracijos paslaugas elektroniniu būdu, pateikiant prašymus per Elektroninės valdžios vartų portalą, neišeinant iš namų.

Centralizuota švietimo sistema leis suskaitmeninti prašymų, sutikimų, paklausimų, skundų ir pan. švietimo įstaigoms, kitiems švietimo paslaugų teikėjams pateikimą, jų apdorojimą, informacijos kaupimą, analizavimą, valdymą bei atvėrimą.

Trečiasis projektas apima jau veikiančios programėlės „Jonava“ tobulinimą ir naujų paslaugų diegimą mobiliojoje programėlėje.

Šie trys Jonavos projektai pretenduoja gauti per 750 tūkst. eurų finansavimą, kurį planuojama paskirstyti antroje metų pusėje.

„Džiaugiuosi, kad Jonava taip sėkmingai pasigavo jau pačią pirmąją masinio skaitmenizavimo bangą ir bus tarp pirmųjų savivaldybių, pradėjusių mažinti „popierines“ biurokratines procedūras, perkeldama jas į gyventojams patogią skaitmeninę erdvę“, - sako Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skaičiuoja, kad visos šalies savivaldybės į elektroninę erdvę vis dar nėra perkėlusios apie 300 paslaugų, tad tiek verslui, tiek gyventojams vis dar prireikia pateikti ir popierinius dokumentus.