Paskelbtas Sportas

„Aušrinė“ pusfinalyje kovos su studentėmis

Pirmadienis, 13 March 2023 15:00 Parašė 

2022-2023 metų TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate varžosi penkios komandos, kur visos grumiasi dėl apdovanojimų. Nors ir pralaimėjusios atkrintamųjų  pirmajame etape, komandos vis dar turi galimybių prasiskverbti tolyn ir kovoti dėl apdovanojimų.

Reguliariajame sezone Jonavos „Aušrinė“ (trenerė Raimonda Strelkauskaitė) užėmė antrąją vietą, o Jonavos sporto centro jaunosios tinklininkės (trenerė Lija Darandovienė) buvo paskutinės su penktąja vieta. Būtent šios abi Jonavos komandos pradėjo savo seriją iki dviejų laimėtų rungtynių ir patekimo į čempionato p pusfinalį.

Pirmiausia į pusfinalį pateko Kauno „Svaja-Viktorija-LSU“ komanda kuri dukart 3:0 ir 3:2 įveikė Vilniaus Universitetą.

 Vargu, ar buvo galima tikėtis, kad sporto centro komanda įveiks „Aušrinę“, tačiau jaunosios tinklininkės tikrai nestokojo ambicijų jau pirmajame mače. Pasirodo Baltijos lygos sidabro medalių laimėtojoms labai lengva nebuvo ir „Aušrinė“ tinklininkės turėjo pavargti. Galutinis rezultatas nepasako tikrosios susitikimo kovos, nes kiekviename sete jaunimas kibo į atlapus daugiau patyrusiai komandai. Susitikimo pirmajame sete SC tinklininkės pirmavo 5:2, bet greitai „Aušrinė“ žaidėjos persvėrė rezultatą ir pamėgino didinti apsukas, bet pasirodo nebuvo taip paprasta ir skirtumas laikėsi tik  minimalus. O kai rezultatas vėl buvo išlygintas 18:18, atrodė, kad jaunimas gali pagalvoti ir apie sėkmingą seto pabaigą. Bet patirtis davė savo ir po „sausos“ atkarpos  7:0, „Aušrinė“ laimėjo 25:18.

Pasimokiusios iš savo klaidų, „Aušrinė“ tinklininkės iš karto žaidė užtikrintai ir pirmavo 15:8, bet vėl pasinaudojusios klaidomis sporto centro tinklininkės ėmė mažinti atsilikimą, bet to šiam setui jau neužteko (25:17).

Trečiasis setas buvo paskutinis, tačiau intrigos netrūko ir daugiau laiko komandos taškų atžvilgiu juos rinko labai lygiai. „Aušrinei“ pirmaujant 18:17. Jos vėl puikiai sužaidė seto pabaigą ir laimėjusios 25:22, šventė galutinę pergalę 3:0.

„Aušrinė“ gretose taškus pelnė: Danielė Kvedaraitė ir Greta Mikoliūnaitė – po 11, Iryna Jakutavičienė – 10, Marina Shramko – 8, Jekaterina Kovalskaja – 7, Ugnė Lokytė – 5, Akvilė Sebežiova – 3.

Penktadienio vakarą sporto centro salėje antrąsias savo rungtynes sužaidė Jonavos „Aušrinė“ ir sporto centro komanda. Šiomis TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato rungtynėmis baigėsi pirmojo atkrintamųjų etapo rungtynių ciklas. Šiame etape dvi rungtynes laimėjo ir į pusfinalį pateko Kauno „Svaja-Viktorija-LSU“, o po antrųjų rungtynių tai padarė ir „Aušrinė“ klubas.

Antrosiose rungtynėse prieš sporto centrą (trenerė Lija Darandovienė), „Aušrinė“ dar kartą įrodė savo pranašumą ir vėl laimėjo 3:0.

Pirmajame sete „Aušrinė“ tinklininkės visiškai nesutiko pasipriešinimo, nors ir žaidė ne visos sudėties. Nuo pat seto pradžios nutolo ir skirtumą padidino iki tiek, kad liko tik formalumas (25:8).

Antrajame L. Darandovienės auklėtinės jau  surado žaidimo braižą. Ir nors vėl „Aušrinė“ komanda vienu metu turėjo dvigubą skirtumą (16:8), bet jaunosios tinklininkės nepasimetė ir palaipsniui ėmė vytis varžoves. Visgi, „Aušrinė“ laimėjo 25:17, nors sporto centro tinklininkėms tai buvo įžanga į daug geresnį trečiąjį setą.

Po lygios trečiojo seto pradžios, „Aušrinė“ vis laikė saugų kelių taškų pranašumą prieš sporto centro tinklininkes. Ir tik gerokai įsibėgėjus šiam setui tapo aišku, kad mačo laimėtoju bus „Aušrinė“, kuri laimėjo ir šį setą 25:20.

Šiame mače „Aušrinė“ gretose taškus pelnė: Ugnė Lokytė – 17, Iryna Jakutavičienė ir Greta Mikoliūnaitė – po 10, Marina Shramko – 9, Livija Sabatauskaitė – 6, Akvilė Sebežiova – 3, Danielė Kvedaraitė – 1.

Laimėjusi abejas rungtynes, pusfinalyje taip pat iki dviejų pergalių „Aušrinė“ (trenerė Raimonda Strelkauskaitė) susitiks su Kauno „Svaja-Viktorija-LSU“ ekipa.

KĘSTUTIS PUTELIS