Paskelbtas Aktualijos

Kada geriau keisti plastikinius langus, o kada užtenka remonto?

Ketvirtadienis, 09 March 2023 14:24 Parašė 

Sugadinti plastikinį langą visai nesunku! Viena dažniausių priežasčių – netyčia kažkas nukrito ant lango arba į jį atsirėmė kopėčios. Kai taip atsitiks, dauguma žmonių svarstys geriausią sprendimą pakeisti lango rėmą, o ne bandys taisyti langus. Tiesa ta, kad UPVC langų taisymas yra daug lengvesnis nei atrodo. Nors gali atrodyti, kad jums reikia pakeisti langus ar duris, jus nustebins daugybė problemų, kurias galime išspręsti, sutaupydami pinigų perkant visiškai naujus.

Langų kondensacija, kaip išgelbėti langus?

Aprasojęs stiklas yra dažna dvigubo stiklo problema. Kai sandariklis nusidėvi, vanduo patenka į tarp stiklų ir dėl to susidaro kondensatas bei mineralų nuosėdos, dėl kurių susidaro negraži aprasojusi išvaizda. Laimei, jums nereikia keisti viso lango, kai aprasoja stiklas. Vietoj to, galima pakeisti stiklą naujais dvigubais stiklais, kad pašalintume aprasojimą, galite sutaupyti pinigų perkant visiškai naują rėmą, vietoj viso lango.

Įskilęs arba išdaužtas stiklas: pirkti naujus langus ar remontuoti?

Dvigubo stiklo įtrūkimai ir dūžtantys stiklai retai pasitaiko, nes tai grūdintas stiklas. Tačiau jei pajusite žalą, galima pakeisti plokštę nenuimant rėmo. Jei pats rėmas taip pat buvo pažeistas, paprastai galima atlikti ir jo remontą ir sutaupyti pinigų. Tuo pačiu metu galima padengti stiklą apsaugine plėvele, kad ateityje būtų galima išvengti žalos.

Langas praleidžia vandenį, ką daryti?

Kai ant lango užklijuoja sandariklis, dažnai pastebėsite drėgnų dėmių, besiformuojančių aplink palangę ir jūsų namo kraštus. Jei tai nedidelis nuotėkis, dažnai galima pataisyti sandariklį ir užkirsti kelią vandens patekimui. Tačiau, jei tai yra didelis nuotėkis ir didelis vandens pažeidimas, gali tekti išimti langą, kad būtų pašalinta žala, ir pakeisti jį nauju rėmu. Plastikinės lauko durys ir langai dažnai paliekami atviri ir dažnai būna veikiami įvairių aplinkos elementų bei drėgmės, todėl reikalauja daugiau priežiūros. Pastebėjus, kad plastikinės durys ar langai darosi sunkiai atidaromi, rankena blogai pasisuka, tarp durų varčios ir durų staktos yra tarpas ar kitos problemos, kreipkitės į profesionalus, tuomet pašalinama durų ar langų deformacija, užraktas, sureguliuota rankena, pakeista pažeista durų furnitūra, keičiami durų ir langų priedai.

Pažeistas rėmas ar sunku atidaryti langą? Neskubėkite jo keisti

Bet koks nedidelis uPVC lango arba lango rėmo pažeidimas paprastai gali būti pataisytas. Pakankamai lengva pakeisti stiklą, jei jis atsilaisvino, o nedidelius rėmo įbrėžimus ar įlenkimus galima pataisyti. Dėl didelio uPVC lango rėmo pažeidimo greičiausiai reikės naujo lango, nes hidroizoliacijos ir sandarinimo vientisumas gali būti nepataisomas ir nukentės jūsų energijos vartojimo efektyvumas. Kietos rankenos, sulūžusios spynos arba sunku atidaryti langus yra dažnos problemos, ypač naudojant uPVC. Kai langas neužsidaro arba neužsidaro tinkamai, į jį prasiskverbs skersvėjis, o tai reiškia, kad mokėsite daugiau už už energiją. Paprastai šias problemas galima išspręsti keičiant rankenas ar spynas arba pakoreguojant vyrius.

Taigi, jei susiduriate bent su viena problema, kuri liečia plastikinius langus, neskubėkite iš karto jų keisti, nes langų keitimas yra gana brangus. Tinkamiausia, greičiausia ir pigiausia alternatyva yra plastikinių langų taisymas, kurį nesudėtingai atlieka profesionalų komanda. Remontas leis ne tik sutaupyti, bet ir visas bėdas išspręsti tikrai daug greičiau. Jei ieškote gerų meistrų, su kuriais galėtumėte pasikonsultuoti dėl langų remonto, kreipkitės https://www.langaiplastikiniai.lt.