Paskelbtas Miesto naujienos

Pasveikino už nuopelnus Lietuvai apdovanotą S. Gajauskaitę

Pirmadienis, 27 February 2023 14:12 Parašė 

Savivaldybės vadovai pasveikino Jonavos viešosios bibliotekos direktorę Skirmutę Gajauskaitę, šiemet Prezidentūroje apdovanotą ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Jonavos įstaigos vadovė buvo pagerbta vasario 16-ąją vykusioje Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonijoje.

Garbingas apdovanojimas S. Gajauskaitei įteiktas už aktyvų dalyvavimą kultūrinėje ir profesinėje veikloje, už inovatyvius sprendimus, orientuotus į šalies viešųjų bibliotekų pažangos skatinimą.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės direktore, o kartu sveikiname visą bibliotekos kolektyvą, nes šis įvertinimas yra ir jūsų visų nuopelnas“, - sakė bibliotekoje penktadienį apsilankęs rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

​Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka šiandien yra vienas iš bendruomenės informacijos, kultūros ir laisvalaikio centrų. Jos pagrindinės veiklos kryptys yra skatinti įvairaus amžiaus ir socialinių grupių gyventojus daugiau skaityti, gerinti skaitymo įgūdžius, kelti skaitymo prestižą.

Bibliotekoje rengiami įvairūs projektai, organizuojami renginiai: garsiniai skaitymai, teatralizuoti knygų pristatymai, literatūrinės popietės, susitikimai, spaudinių ir virtualios parodos, edukaciniai užsiėmimai.

​Visą parą atvira bibliotekos kieme esanti Knygų terasa, kurioje galima skaityti knygas, rajoninę spaudą, naršyti internete, bendrauti ar kitaip leisti laisvalaikį.