Paskelbtas Miesto naujienos

Pritarta „Dviračių tako kultūros manifestui“

Trečiadienis, 10 August 2016 15:15 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius susitiko su didžiausios Baltijos šalyse dviračių šventės „Velomaratono“ sumanytoju Benediktu Vanagu. Susitikimo metu Jonavos rajono savivaldybė pritarė „Dviračių tako kultūros manifestui“, kurio svarbiausias akcentas – miesto dviratininko pasižadėjimas savo kultūringu važiavimu rodyti pavyzdį kitiems eismo dalyviams ir įkvėpti juos elgtis taip pat. Manifestas įpareigoja būti atsakingiems, laikytis bendrųjų kelių eismo taisyklių, rūpintis savo ir kitų eismo dalyvių saugumu, dėvėti specialias liemenes, šalmus ir ryškius atšvaitus, kirsti perėjas pėsčiomis.

Rugpjūčio 21 d. startuos „Velomaratonas Vilnius 2016“, tai keturiomis vertybėmis – ekologija, saugumu, sveikata ir šeima – paremta iniciatyva, kuria siekiama stiprinti dviračių kultūrą Lietuvoje, formuojant naują ir išskirtinę tradiciją.

Jonavos rajono gyventojai kviečiami dalyvauti didžiausiame Baltijos šalyse dviračių renginyje ir laimėti savo bendruomenei riedlenčių parką. Atkreipiame dėmesį, kad registruojantis http://www.velomaratonas.lt/registracija/ laukelyje ,,Komandos pavadinimas“ svarbu nurodyti, kad tai ‒ ,,Jonavos bendruomenė“. Nemokamai registracija vyks iki rugpjūčio 13-osios, o baigsis renginio dieną – rugpjūčio 21 d.

Pernai riedlenčių parkas atiteko Raudondvario bendruomenei, surinkusiai 298 narius. Šiemet įmonė „Amway“ ir „Velomaratonas“ konkursą skelbia antrą kartą ir suteikia galimybę mažesnių miestų ir miestelių bendruomenėms laimėti 5000 JAV dolerių riedlenčių parkui įrengti.

Šiuo metu „Velomaratone“ užsiregistravo per 4 tūkst. dalyvių. Konkurse dalyvauti ir paramą riedlenčių parkui laimėti gali miestas ar miestelis, kuriam „Velomaratone“ pavyks suburti didžiausią „Nutrilite“ pavadinimo komandą.

Kviečiame 2016 m. rugpjūčio 21 d. Jonavos bendruomenę aktyviai dalyvauti septintajame didžiausiame dviračių renginyje VELOMARATONAS VILNIUS 2016, priimti „Nutrilite“ iššūkį ir laimėti riedlenčių parką mūsų miestui.

Savivaldybės inf.