Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje lankėsi kultūros ministras S. Kairys

Ketvirtadienis, 23 February 2023 11:32 Parašė 

Jonavoje antradienį lankėsi LR kultūros ministras Simonas Kairys, kuris rajono savivaldybėje susitiko su rajono meru Mindaugu Sinkevičiumi, mero pavaduotoja Birute Gailiene, administracijos atstovais, rajono kultūros įstaigų vadovais.

Ministras lankėsi Jonavos kultūros įstaigose, susitikimuose aptarė aktualius kultūros srities klausimus ir vykdomus projektus. 

„Jonavos kultūros centro, jo padalinių, muziejaus, viešosios bibliotekos veikla vertinama visos šalies mastu, o kokybiški kultūriniai renginiai yra prieinami visiems rajono gyventojams, todėl subūrė ištikimą kultūros gerbėjų bendruomenę“, - susitikime sakė meras M. Sinkevičius.

2020 m. Jonavos rajono savivaldybė buvo apdovanota „Auksine Krivūle“ svarbiausiuose šalies savivaldos metų apdovanojimuose, nominacijoje „Savivaldybė – kultūros puoselėtoja“.

Jonava taip pat siekė tapti 2022 metų Europos kultūros sostine, tačiau Kultūros ministerijos konkurse nusileido Kaunui.

Šiemet prezidentūroje vykusioje Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonijoje ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu buvo apdovanota Jonavos viešosios bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė. Garbingas apdovanojimas jai įteiktas už aktyvų dalyvavimą kultūrinėje ir profesinėje veikloje, už inovatyvius sprendimus, orientuotus į šalies viešųjų bibliotekų pažangos skatinimą.