Paskelbtas Miesto naujienos

Nevalyviems gyventojams – įspėjimai ir baudos

Antradienis, 09 August 2016 12:01 Parašė 

Balandžio–liepos mėnesiais Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pagal UAB „Jonavos paslaugos“ pateiktą informaciją nubaudė 25 pažeidėjus. Minėti asmenys pažeidė atliekų tvarkymo taisykles – šiukšlių maišus paliko prie konteinerių arba stambiagabaritėmis atliekomis atsikratė palikdami jas konteinerių aikštelėse neleistinomis dienomis.
Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161¹ straipsnyje numatyta, kad savivaldybės patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas užtraukia pažeidėjui įspėjimą arba baudą iki 579 eurų.
Bendrovė „Jonavos paslaugos“ primena, kad senus baldus ir buitinę įrangą į komunalinių atliekų aikšteles galima nešti tik sekmadieniais. Kiekvieną pirmadienį šios atliekos yra surenkamos ir išvežamos. Statybines atliekas konteinerių aikštelėse palikti griežtai draudžiama.

Darbininkų g. 19 gyventojų patogumui įrengta stambiagabaričių atliekų aikštelė. Kita aikštelė yra Jonalaukio kaime. Gyventojai į šias aikšteles gali nemokamai pristatyti padangas, senus baldus, statybines atliekas, elektros ir elektronikos atliekas ir kitas atliekas.

„Alio Jonavos“ inf.