Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Davė pylos dėl gatvių remonto

Antradienis, 09 August 2016 13:22 Parašė 

Savivaldybė skolinsis 1,1 mln. eurų. Iš jų 548 tūkst. eurų bus skirti projektui „Jonavos miesto Vasario 16-osios, A. Kulviečio ir Chemikų g. rekonstrukcija, įrengiant modernias eismo saugos priemones“ finansuoti. Tokį sprendimą priėmė neseniai posėdžiavusi Savivaldybės taryba.

Už tokį sprendimą balsavo 18 posėdyje dalyvavusių tarybos narių. Opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Remigijus Osauskas tokį valdančiųjų sprendimą pavadino „visiška savivalės viršūne“.

Jis priminė, kad šių metų biudžete šiam projektui buvo numatyta pusė milijono eurų, o likusi suma Savivaldybę turėjo pasiekti iš Automobilių kelių direkcijos ir Europos Sąjungos fondų. „Gegužę buvo pasidžiaugta, kad pavyko pigiai nupirkti darbus, buvo pasirašyta sutartis, prasidėjo darbai. O jau liepą sulaukėme žinios, kad trūksta 1,1 mln. eurų ir kad dar dalį lėšų reikės numatyti kitų metų biudžete. Stebiuosi, kaip administracijos direktorius, neturėdamas pusantro milijono, pasirašė sutartį?“ – stebėjosi ir retoriškai klausė R. Osauskas.

Be to, jam užkliuvo ir rekonstruojama Vasario 16-osios gatvė, kuri bus siauresnė. Pasak opozicijos lyderio, praėjusioje kadencijoje parengtas techninis projektas buvo su plačia Vasario 16-osios gatve, o dabar kažkodėl ją užsimota susiaurinti. „Mano galva, jeigu nėra pinigų normaliai gatvei įrengti, tuomet gal reikėjo lukterėti, kol sukaupsime pinigų normaliai gatvei. Išeitų taip, kad dabar jau kitoje kadencijoje vėl teks rengti projektą ir platinti gatvę?“ – piktinosi R. Osauskas. Ir pridūrė, kad argumentai, esą gatvė siaurinama dėl eismo saugumo, jo neįtikino.

Kantriai klausęs, R. Osauskui baigus kalbėti, meras jam padėkojo už... populizmą.

Po posėdžio panašias opozicijos atstovo kalbas visiška populizmo viršūne pavadino ir šiame posėdyje administracijos direktoriumi išrinktas Valdas Majauskas. Pasak direktoriaus, tiems rajono gyventojams, kurie posėdžio eigą stebi internete arba apie posėdį pasiskaito spaudoje, gali susidaryti įspūdis, kad tik vienas žmogus Savivaldybės taryboje it koks Don Kichotas kovoja su vėjo malūnais, o kiti išlaidūnai apskritai nežinia ką čia veikia. „Todėl pastaruoju metu kaskart nepaliauju stebėtis, kaip apskritai taip gali kalbėti tarybos narys – juk turėtų būti kažkokios padorumo ribos. Kad ir dėl šių trijų gatvių rekonstrukcijos. Suprantama, kad šiemet biudžete nebuvo suplanuoti visi pinigai jau minėtų trijų gatvių rekonstrukcijai, nes darbai turėjo būti atlikti per 18 mėnesių, ką ir užfiksavome sutartyje. Mano galva, tik pasidžiaugti reikėtų, kad rangovai pažadėjo visus darbus užbaigti iki šių metų pabaigos“, – nebūtais opozicijos kaltinimais stebėjosi V. Majauskas.

Jis akcentavo, kad iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos šiems darbams jau gautos tikslinės lėšos – per 385 tūkst. eurų. Tačiau Europos Sąjungos parama, kuri sudaro apie 1,2 mln. eurų, Savivaldybę pasieks geriausiu atveju tik šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje. „Tikrai nesuprantu, kuo kaltinamas administracijos direktorius. Nebent pasakysiu taip: greičiau jau baigtųsi rinkimai ir vėl galėtume normaliai dirbti“, – „Alio Jonavai“ sakė Savivaldybės administracijos direktorius V. Majauskas.

Miesto seniūnas Povilas Beišys akcentavo, kad Vasario 16-osios gatvė kaip ir prieš rekonstrukciją, taip ir po jos, išliks dviejų eismo juostų. „Siauresnė gatvė bus tik toje atkarpoje, kur kyla į kalną, kiekviena juosta bus po 3,5 m, kas atitinka visus reikalavimus. Tikrai išsiteks ir automobilis, ir sunkvežimis, ir traktorius. Tik nebus galimybės lėkti ir lenkti. Tiesą sakant, ir iki rekonstrukcijos tokios galimybės nebuvo – juk ištisinė linija. Tačiau plati gatvė vairuotojus tarsi skatino didinti greitį“, – sakė miesto seniūnas P. Beišys.

Pasak seniūno, ties posūkiais į kitas gatves bus įrengtos lėtėjimo juostos, pėsčiųjų perėjos – apšviestos, nuo Chemikų iki Sodų g. ves pėsčiųjų ir dviračių takas.

Laima RINKEVIČIŪTĖ