Paskelbtas Sportas

Po puikaus pergalingo savaitgalio – šuolis į pirmąją vietą

Pirmadienis, 30 January 2023 10:53 Parašė 

2022-2023 metų Optibet Baltijos moterų tinklinio lygoje komandos vėl įsitraukė į kovas. Ekipos varžosi dėl geresnių vietų prieš atkrintamąsias varžybas. Klubams iki šio etapo pabaigos po savaitgalio susitikimų liko sužaisti po 1-2 rungtynes. Vienu metu atrodė, kad reguliariajame sezone sau lygių neturės Talino „TalTech/Tradehouse“ klubas, kuris ilgą laiką žingsniavo be pralaimėjimų. Pirmajame rate Jonavos „Aušrinė“ komanda įstengė atimti taškus rungtyniaudamos Estijoje, bet po atkaklios kovos buvo pralaimėta 2:3.

Dar prieš savaitę „Aušrinė“ komandos trenerė Raimonda Strelkauskaitė užsiminė apie ateinančias rungtynes jau namuose su šiuo Estijos klubu. Trenerė buvo nusiteikusi optimistiškai ir tikėjo, jog atėjo laikas ir jonavietėms pasiekti revanšą, juolab, kad pastaruoju metu varžovių žaidimas tapo labiau įveikiamas.

Nors Talino komandos gretose nerungtyniavo keletas pagrindinių žaidėjų, tačiau tai nė kiek nemenka jų pajėgumo. Visgi, aikštelės šeimininkės šįkart jau nuo mačo pradžios buvo užsidegusios dar labiau pagerinti savo situaciją turnyrinėje lentelėje ir pagaliau po skaudžių kelių nesėkmių. Vėl surasti galimybę pakilti net į pirmąją vietą. O pasirodo, galimybių Jonavos tinklininkės jau turi.

Nors mačo pradžioje kelias atakas rezultatyviai pabaigė Danielė Kvedaraitė, bet viešnios įrodinėjo savo pajėgumą pirmaudamos 2:5. Jonavietės atsilikdamos, laimėjo atkarpą 4:0 (13:9) ir privertė esčių trenerį prašyti pirmosios pertraukėlės. Po kurio laiko varžovėms pavyko net ir atstatyti pusiausvyrą (18:18), tačiau „Aušrinė“ žaidėjos puikiai valdė situaciją aikštelėje ir pirmaudamos 24:20 jau buvo patikėjusios pirmojo seto sėkme. Bet vos nenudegė, kai viešnios pelnė tris taškus ir beliko vienas taškas (24:23). Po R. Strelkauskaitės paprašytos pertraukėlės  komandos lyderė D. Kvedaraitė pelnė taip reikalingą lemiamą tašką (25:23).

Laimėjusios pirmąjį setą, Jonavos tinklininkės siekė išlaikyti turimą susitikimo dominavimą. Ir po to, kai žaidimas ėjosi panašiu tempu, jonavietės pateko į žaidybinę duobę ir atsiliko nuo Talino komandos jau 10:15. Tuo metu Jonavos komanda nenuleido rankų, o stojo į tokią kovą, kad pasiuntė varžoves jau ir į nokautą. Taškus rinko ir D. Kvedaraitė, ir Jekaterina Kovalskaja. Rungtynėse įvyko lūžis. Šeimininkės ne tik gynėsi pagirtinai, bet ir naudojosi varžovių dažnomis klaidos. Viešnioms leista pelnyti viso labo 2 taškus, o pačios surinko 15, kurie leido laimėti ir antrąjį setą 25:17.

Trečiasis setas prasidėjo taškų lenktynėmis. Į Jonavos sporto centro salę su komandą atvyko ir garsūs estų sirgaliai, kurie dar tikėjo savo komandos sėkmę. Bet kurį laiką vykęs lygus žaidimas, seto pabaigoje žaidimas pakrypo vienos komandos naudai. „Aušrinė“ žaidėjos baigiantis mačui jau buvo daug geresnės nuotaikos, nes pergalė buvo ranka  pasiekiama. Tašką padėjo Iryna Jakutavičienė ir laimėjusios setą 25:19, Jonavos tinklininkės su kaupu atsirevanšavo už nesėkmę svečiuose. Šįkart galutinis rezultatas 3:0.

Po šios pergalės atsirado galimybė Jonavos komandai pakovoti jau ir dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone, nes už pastarąsias varžoves sužaidusios vieneriomis rungtynėmis mačiau  ir ekipas skiria tik du taškai.

„Aušrinė“ komandai taškus pelnė: D. Kvedaraitė – 22, J. Kovalskaja – 15, I. Jakutavičienė – 7, Roberta Gabulaitė – 5, Aurėja Karvelytė ir Akvilė Sebežiova – po 3, Ugnė Lokytė – 1.

„Apšilimo metu pastebėjome, kad  Talino komanda neturi pagrindinės libero pozicijos žaidėjos! Tad pakito pagrindinio šešeto sudėtis. – po rungtynių savo įžvalgomis pasidalino trenerė R. Strelkauskaitė. - Nežiūrint į tai kad turėjom sudėtingą savaitę, merginų nusiteikimas ir pasitikėjimas šiandien džiugino. Atsirevanšavome su kaupu“.

Jonavos moterų tinklinio klubas „Aušrinė“ 2022-2023 metų Optibet Baltijos moterų tinklinio lygoje toliau žygiuoja užtikrintai ir po puikaus savaitgalio turnyrinėje lentelėje šoktelėjo į pirmaujančias pozicijas. Taip atsitiko po to, kai sekmadienį Talino „TalTech/Tradehouse“ savo kelionę Lietuvoje baigė dar viena tokia pat nesėkme Kaune, kai 0:3 nusileido „Kaunas-VDU“ klubui, o pačios „Aušrinė“ tinklininkės savo aikštelėje be didesnio vargo susitvarkė su kita Talino ekipa „Audentes SG/NK“.

Prasidėjus susitikimui pirmuosius taškus pelnė Estijos tinklininkės, tačiau greitai jonavietės persvėrė rezultatą, bet ryškaus pranašumo neturėjo. Šįkart taškus rinkti pradėjo Ugnė Lokytė, Roberta Gabulaitė, o varžovės klydo ir paduodamos kamuolį (12:7). Nors viešnios eigoje vis dar kabinosi šiame sete, bet „Aušrinė“ žaidėjos nutolo ir laimėjo setą 25:15.

Antrajame sete aikštelės šeimininkių pranašumas jau buvo neginčijamas. Jos iš karto išsiveržė į priekį 5:1 ir vis didino apsukas. Lengvai rinko taškus, o svečių treneris vis situaciją mėgino gelbėti pertraukėlėmis, kuriose negailėjo savo auklėtinėms patarimų. Visgi, įsibėgėjusių „Aušrinės“ žaidėjų sustabdyti jau nebepajėgė ir setas buvo laimėtas net 25:9.

Trečiajame jonavietėms jau patikėjo savo pergale, nes pradžia  buvo dar įspūdingesnė (7:1). Dar kartelį estės sumažino atsilikimą iki keturių taškų, bet spurtas 6:0 viską sustatė į savo vietas. Jonavos komanda setą laimėjo 25:16, o rungtynes „sausu“ rezultatu 3:0.

„Aušrinė“ gretose taškus pelnė: Danielė Kvedaraitė – 16, U. Lokytė – 14, R. Gabulaitė ir Jekaterina Kovalskaja – po 8, Aurėja Karvelytė ir Akvilė Sebežiova – po 3.

Kiti savaitgalio rezultatai: Tartu „TU/Bigbank“ (Estija) – „VK Jelgava“ (Latvija) 3:1, „Kaunas-VDU“ – Talino „Audentes SG/NK“ (Estija) 3:0, „Barrus/Voru VK“ (Estija) – Daugpilio „SUFA klubas/DU“ (Latvija) 2:3. „Barrus/Voru VK“ (Estija) – „VK Jelgava“ (Latvija) 1:3, Tartu „TU/Bigbank“ (Estija) – Daugpilio „SUFA klubs/DU“ 3:2, Rygos RSU/MSG (Latvija) – Rygos tinklinio mokykla/LU 1:3.

Po šių susitikimų turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai, taškai):

1

Jonavos "Aušrinė"

16

13

3

44-13

41

2

Talino "TalTech/Tradehouse"

17

14

3

42-16

40

3

Rygos tinklinio mokykla/LU

16

13

3

41-21

36

4

Kauno "Kaunas-VDU"

16

12

4

41-18

36

5

VK Jelgava

16

6

10

30-34

21

6

Tartu "TU/Bigbank"

16

7

9

27-36

19

7

Rygos "RSU/MSG"

16

6

10

24-35

19

8

Talino "Audentes SG/NK"

17

4

13

21-45

12

9

Daugpilio "SuFA klubs/DU"

16

4

12

23-44

11

10

Barrus/Voru VK

16

2

14

13-44

8

 

Rezultatyviausiai lygoje rungtyniauja: Carmel Vares ("Audentes SG/NK") – 289, Kristine Kramena (Rygos tinklinio mokykla/LU") - 280, Danielė Kvedaraitė ("Aušrinė") – 255, Liva Sola (" VK Jelgava") – 245, Jekaterina Kovalskaja ("Aušrinė") – 218 taškų...

Vasario 4-5 dienomis Baltijos lygoje bus sužaisti paskutinieji reguliaraus sezono susitikimai. Jonavos „Aušrinė“ vyks į Latviją, kur vasario 4 d., šeštadienį, Daugpilyje susitiks su „SUFA klubs/DU“ klubu (18.00 val.), o sausio 5 d., sekmadienį, Jelgavoje varžysis su „VK Jelgava“ ekipa (14.00 val.).

„Aušrinė“ klubo inf.