Paskelbtas Sportas

Sėkmės pritrūkusios prieš kaunietes, vilnietes - triuškino

Antradienis, 24 January 2023 15:26 Parašė 

Praėjusią savaitę Jonavos „Aušrinė“ moterų tinklinio komanda sužaidė net trejas rungtynes TOP SPORT Lietuvos tinklinio čempionate, o vienerių rungtynių rezultatas su „Kaunas-VDU“ klubu įskaitytas į Optibet Baltijos moterų tinklinio lygos turnyrinę lentelę.

Ketvirtadienį savo šalies čempionato rungtynes sužaidė Raimondos Strelkauskaitės treniruojama Jonavos „Aušrinė“, kuri rungtyniavo Vilniuje su Universiteto komanda. Galutinis rezultatas 3:0 jonaviečių naudai rodo, kad kol kas Jonavos tinklininkės nesutinka rimtesnio pasipriešinimo iš kitų komandų.

Šįkart atkaklesni epizodai su sostinės studentėmis vyko pirmajame sete. Ne kartą pradžioje rezultatas buvo lygus, o vienu metu net ir pirmavo sostinės tinklininkės (6:5). Jonaviečių gretose taškus ėmė rinkti Iryna Jakutavičienė, Jekaterina Kovalskaja, Greta Mikoliūnaitė. Atitolusios Jonavos tinklininkės išlaikė nors ir nedidelį, bet užtikrintą pranašumą užbaigiant sėkmingai šį setą. Universiteto ekipa dar pamėgino grąžinti intrigą,  kai buvo likę vos keturi taškai (21:17), bet seto pabaiga priklausė jonavietėms (25:18).

Antrasis setas jau atrodė kitoks. „Aušrinė“ tinklininkė turėjo savo lyderes, o skirtumas labai greit padidėjo jonaviečių naudai (10:3). Situacija seto pabaigoje vėl  buvo panaši, kai varžovėms didelių pastangų dėka sumažino atsilikimą, bet Jonavos komandos atotrūkis buvo per didelis, kad kažką pakeisti šiame sete (25:17).

Aišku, norai Vilniaus komandai buvo dideli, bet trečiasis setas parodė, kad jonavietės nusiteikusios greitai baigti rungtynes. Joms tai padaryti pavyko, kai trečiajame sete įrodė visišką dominavimą (25:11). Susitikimą Jonavos ekipa laimėjo 3:0 bei turnyrinėje lentelė pakilo į pirmąją vietą.

„Aušrinė“ komandai taškus pelnė: J. Kovalskaja – 20, Danielė Kvedaraitė – 13, I. Jakutavičienė – 12, G. Mikoliūnaitė – 8, Aurėja Karvelytė – 7, Akvilė Sebežiova – 1.

Jau kitą dieną antrą kartą šiame sezone Jonavos „Aušrinė“ moterų tinklinio komanda susitiko su „Kaunas-VDU“ klubu. Šįkart rungtynės vyko Kaune ir rezultatas įskaitytas tiek Lietuvos, tiek ir Baltijos čempionatų turnyrinėse lentelėse.

Raimondos Strelkauskaitės treniruojamos Jonavos tinklininkės pirmajame sete dar ieškojo galimybių, kaip sėkmingai rungtyniauti ir įsirašyti pagaliau taškus prieš šią Kauno komandą. Pirmi du setai nieko gero nežadėjo ir pajėgesnės buvo kaunietės.

Prasidėjus trečiajam setui jonavietėms tikrai  jau nebuvo kur trauktis ir valia bei ryžtas aikštelėje greitai viską apvertė aukštyn kojom. „Aušrinė“ tinklininkės įstengė laimėti kitus du setus vienodais rezultatais 25:20 ir išlygino mačo rezultatą 2:2. Prireikė lemiamo penktojo seto iki  penkiolikos taškų.

Jonavos komanda buvo arti pergalės, kai pirmavo 13:11. Aišku, tai dar nebuvo pabaiga, nes reikėjo tų dviejų paskutinių taškų. Jų greitai nebuvo. Kaunietės išlygino rezultatą (13:13) ir tų reikiamų dviejų taškų neužteko, nes rezultatas dar kartą buvo lygus 14:14. Pergalei pasiekti reikėjo dviejų taškų persvaros. Žaidimas parodė, kad žaidžia lygiavertės varžovės. Rezultatas vėl lygus (15:15). Apmaudu, bet paskutinieji du taškai priklausė „Kaunas-VDU“ komandai (15:17). „Aušrinė“ patyrė nesėkmę rezultatu 2:3. Į turnyrinę lentelę įsirašė bent vieną tašką.

Po rungtynių „Aušrinė“ komandos trenerė R. Strelkauskaitė tikrai buvo slogios nuotaikos: „Pritrūko tik lašelio sėkmės... Kovojo merginos iki paskutinio kamuolio, stiprų tašką įsidėjom į krepšelį ir riedame toliau ryt žaist su VU.“

Šiame susitikime visus rekordus komandoje gerino Jekaterina Kovalskaja, kurios dėka komanda rinko taškus ir buvo arti pergalės. Ši žaidėja pelnė net 31 tašką. Be jos taškus pelnė: Iryna Jakutavičienė – 14, Marina Shramko – 8, Danielė Kvedaraitė – 7, Ugnė Lokytė ir Austėja Karvelytė – po 6.

Po penktadienio itin sunkių rungtynių Kaune ir skaudaus pralaimėjimo, Raimondos Strelkauskaitės auklėtinės rungtyniavo namuose. Dar kartą jonavietės žaidė su Vilniaus Universiteto klubu.

Šiame mače Jonavos komandos trenerė daugiau aikštelėje leido pažaisti ir atsarginėms žaidėjoms, juolab, kad varžovės nebuvo tokio lygio komanda. Kaip parodė įvykiai aikštelėje, ne tik kad mače nebuvo intrigos, bet viešnios iš Vilniaus buvo sutriuškintos. „Aušrinė“ laimėjo visus tris setus užtikrintomis persvaromis – 3:0 (25:12, 25:8, 25:7).

Jau antras rungtynes puikiai rungtyniavo Iryna Jakutavičienė, šiame susitikime kartu su Daniele Kvedaraite pelniusios po 14 taškų. 10 taškų mače surinko Jekaterina Kovalskaja, 5 – Morta Gailiūtė, 4 – Marina Shramko, 3 – Greta Mikoliūnaitė, 1 – Aurėja Karvelytė.

Šią savaitę Jonavos tinklininkės vėl sužais trejas rungtynes. Sausio 24 d., antradienį, jonavietės Kaune varžysis su „Svaja-Viktorija-LSU“ komanda (19.30 val.). Savaitgaly jonavietės sužais dvejas Optibet Baltijos lygos rungtynes. Sausio 28 d., šeštadienį, Jonavos sporto centro salėje (Vasario 16-osios g. 1A) nuo 18.00 val. žais su vienvalde lygos lydere Talino „TalTech/Tradehouse“ (Estija0 klubu, o sausio 29 d., sekmadienį, vėl namuose nuo 13.00 val. susitiks s u Talino „Audentes SG/NK“ klubu.

„Aušrinė“ klubo inf.