Paskelbtas Miesto naujienos

Bus teikiamas „Nepriklausomybės stelos“ apdovanojimas

Trečiadienis, 25 January 2023 14:44 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybė steigia „Nepriklausomybės stelos“ apdovanojimą, kuris kiekvienais metais Vasario 16-osios proga bus teikiamas už Lietuvos tautiškumo, pilietiškumo ir bendruomeniškumo puoselėjimą.

Naujasis apdovanojimas pirmą kartą bus įteiktas jau šių metų Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

„Šiemet švenčiame jau 105-ąsias valstybės atkūrimo metines, o Nepriklausomybės tema, aktuali visais laikmečiais, šių dienų geopolitiniame kontekste tapusi dar svarbesnė. Mūsų rajone neabejotinai yra žmonių, organizacijų, bendruomenių, kurios savo idėjomis ir darbais skatina, ugdo, puoselėja pilietiškumo ir tautiškumo vertybes.

Kviečiu pasidalinti šiais mūsų krašto šviesuliais ir drauge su visu miestu pagerbti vieną jų švenčiant mūsų valstybės atkūrimo dieną“, - sako „Nepriklausomybės stelos“ apdovanojimo darbo grupės pirmininkė, rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Apdovanojimas gali būti teikiamas bendruomenei, įstaigai, organizacijai arba asmeniui, o kandidatus apdovanojimui gali siūlyti rajono savivaldybės įstaigos, įmonės, bendrovės, viešosios įstaigos arba bendruomenės.

Premijos laureatui bus įteikta Panerių gatvėje stovinčios akmeninės stelos mažoji kopija, kurią sukūrė skulptorius Gintaris Česiūnas.

Akmeninės stela su Vyčiu Jonavoje pastatyta 2018 m. minint Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Paminklą sudaro kolona, suveržta dviem alegoriniais pančiais, kurie simbolizuoja skaudžius nepriklausomybės praradimus. Besiveržiantis į viršų stiebas – tarsi Lietuvos kelias į laisvę. Stelos viršūnėje esantis Vytis atspindi Lietuvos valstybingumą.

Kandidatus apdovanojimui kviečiame pasiūlyti per 20 kalendorinių dienų nuo šios informacijos apie kvietimą paskelbimo el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 349) 50 099.