Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Intriguojančiame finale – Valdo Lukšos pergalė

Pirmadienis, 08 August 2016 08:58 Parašė 

Dvi paskutines liepos mėnesio dienas dvejuose teniso kortuose vyko reitinginis lauko teniso turnyras, kurį surengė sporto klubas „Lauko tenisas visiems“ (prezidentas Arūnas Narbutas). Tokie turnyrai vyksta kiekvieną mėnesį. Šįkart turnyre varžėsi 15 teniso mėgėjų, tarp kurių žaidė ir jau pažengę šios sporto šakos sportininkai ne tik iš Jonavos, bet svečiai iš Kauno, Kėdainių, Vilniaus.

Jau pirmajame atkrintamųjų etape užfiksuota ir netikėtų rezultatų. Galėjęs į prizinę vieta pretenduoti Sigitas Liutkus 6/7, 6/7 turėjo pripažinti Ruslano Gavrilovo pranašumą, tačiau sekančiame etape suklupo, kaip paaiškėjo vėliau, prieš pajėgiausią turnyro žaidėją Valdą Lukšą.

Pasak varžybų organizatoriaus, malonia nustebino jaunasis Teisius Narbutas, kuris žingsnis po žingsnio nukeliavo iki pusfinalio ir metė iššūkį savo tėvui Arūnui. Visgi, pastarasis 6/2, 6/4 palaužė savo sūnų ir žengė į finalą.

Kitame pusfinalyje vyko daug atkaklesnė kova. V. Lukšas susitiko su jau ne vieneriose varžybose Jonavoje dalyvaujančiu Deividu Snapkausku iš Vilniaus. Ir nors sostinės atstovas po pirmojo seto buvo priekyje 6/3, bet jonavietis įveikęs varžovą antrajame (6/2), sugebėjo jį palaužti ir trečiajame, kai iki dešimties taškų laimėjęs 10/7 nukalė sau kelią į finalą.

Finalinės kovos vyko Jeronimo Ralio gimnazijos gruntinėje aikštelėje. Pirmiausia dvikovoje dėl devintosios vietos S. Liutkus 6/2, 6/1 įveikė kėdainiškė Gretą Valiukevičiūtę, o penktoji vieta po dar vienos ilgos dvikovos atiteko Ramūnui Patapavičiui. Pastarasis žaidėjas labai prastai sužaidė antrąjį setą, nusileidęs varžovui „sausai“ (0/6), bet po sėkmingo pirmojo (6/4), šis tenisininkas puikiai sužaidė ir lemiamą trečiąjį (10/7).

Iš sostinės atvykęs D. Snapkauskas tuščiomis namo negrįžo ir kovoje dėl trečiosios vietos 6/3, 6/3 nugalėjo Teisių Narbutą.

Turnyras baigėsi sekmadienio pavakarę, nes ir finale žaidėjams prireikė daug jėgų, ištvermės ir sėkmės. Kaip uraganas finalą pradėjo Valdas Lukšas, nepalikęs Arūnui Narbutui galimybių atsikvėpti (6/2). Atrodė, kad V. Lukšas užtikrintai laimės finalą, nes antrajame sete toliau kontroliavo žaidimą ir pirmavo 5/3. Visgi, rankų nenuleidęs A. Narbutas sukaupė visas jėgas ir įstengė viską nukelti į lemiamą trečią setą, kai antrąjį laimėjo 7/5. Kelios šio žaidėjo klaidos lemiamu momentu garantavo sėkmę jau koją traukiančiam V. Lukšai, kuris laimėjęs setą 11/9, pirmą kartą tapo šio turnyro nugalėtoju.

Rugpjūčio 20-21 dienomis vyks dar vienas reitinginis lauko teniso turnyras, kuriame žaidėjams bus gera repeticija prieš tradicinę turnyrą Ervinui Songailai atminti.

Gytis RAMANAUSKAS