Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos baseine – jau 10 tūkst. apsilankymų

Ketvirtadienis, 19 January 2023 14:29 Parašė 

Jonavos baseinas skaičiuoja pirmąjį savo veiklos mėnesį – kaip ir buvo tikėtasi, nuo pat gruodžio 19 d. įvykusio atidarymo baseiną gausiai lanko Jonavos gyventojai, o miesto svečiai į baseiną neretai atvyksta grupėmis ir užsakytais autobusais.

Pirmąjį veiklos mėnesį Jonavos baseino direktorė Aira Kaunietė ir įstaigos administracijos atstovai ketvirtadienį aptarė susitikime su Jonavos rajono meru Mindaugu Sinkevičiumi.

Pasak įstaigos vadovės, iš viso per mėnesį Jonavos baseine jau užfiksuota daugiau kaip 10 tūkst. apsilankymų – tiek kartų lankytojai žengė pro įėjimo vartelius. Dalis jonaviečių baseine pabuvojo po du, tris ar net keturis ir daugiau kartų.

Praėjusią savaitę baseine prasidėjo plaukimo pamokos rajono mokyklų mokiniams – iki šio ketvirtadienio čia jau pasiplaukiojo per 700 mokinių.

Šiais mokslo metais plaukimo mokymų programoje dalyvauja visi rajono antrokai ir trečiokai, o nuo rugsėjo baseiną pamokų metu pradės lankyti ir dabartiniai pirmokėliai.

Planuojama, kad moksleiviai iki metų pabaigos turės iki dešimties plaukimo pamokų, kurių metu su jais baseine dirbs du plaukimo treneriai.

Nuo vasario baseine prasidės plaukimo treniruotės, o taip pat – užsiėmimai kūdikiams, kurie vyks specialiai tėvams su kūdikiais įrengtoje baseino patalpoje.