Paskelbtas Sportas

„Aušrinė“ metus pradėjo dvejomis pergalėmis

Pirmadienis, 09 January 2023 12:45 Parašė 

Po šventinio laikotarpio į varžybas vėl sugrįžo Optibet Baltijos moterų tinklinio lygoje žaidžiančios komandos. 2022-2023 metų sezone iki šiol puikiai rungtyniaujančios Jonavos „Aušrinė“ tinklininkės turnyrinėje lentelėje užima antrąją vietą. Pirmąsias šių metų rungtynes Raimondos Strelkauskaitės treniruojamos žaidėjos pradėjo maču su Rygos „RSU/MSG“ klubu, kuris yra turnyrinės lentelės viduryje.

„Aušrinė“ komanda savo gretose turi naują žaidėją.  Baltijos kovoms klubas į savo gretas pasikvietė jauną perspektyvią žaidėją iš Panevėžio Roberta Gabulaitė, kuri dabar šalies čempionate atstovauja Kauno „Svaja-Viktorija-LSU“ ekipą.

Susitikimą jonavietės pradėjo užtikrintai ir po lyderių Jekterinos Kovalskajos bei Danielės Kvedaraitės taškų, pirmąjį pridėjo ir klubo naujokė R. Gabulaitė, „Aušrinė“ spurtavo solidžia persvara 11:2. Vėliau viešnios iš Latvijos dar pamėgino pakreipti įvykių eigą, bet pavyko tik šiek tiek sumažinti atsilikimą. Jonavos komanda pirmavo dvigubai 14:7, o pirmąjį setą pabaigė 25:13.

Nieko naujo aikštelėje nebuvo fiksuojama ir antrojo seto pradžioje. Lyderės toliau rinko taškus ir tai leido jonavietėms vėl susikrauti solidesnę persvarą 11:3. Po latvių paprašytos pertraukėlės vaizdas aikštelėje lyg galėjo keistis, kai „RSU/MSG“ komandos žaidėjos iš eilės surinko du taškus. Visgi, pasirodo tai buvo mažai. Aikštelės šeimininkės į tai dar kartą atsakė taškų kruša ir „Aušrinė“ ėmė pirmauti 17:8. Į pabaigą artėjant setui latvės pamėgino įkąsti ir išgelbėti antrąjį setą. Varžovėms pavyko dar priartėti iki 21:15, bet  jonavietėms pavyko setą baigti tokiu pat tempu – 25:18.

Trečiajame sete viešnioms iš Latvijos jau nebuvo kur trauktis. Jonavietės pradžioje vėl nutolo, tačiau varžovės pačios sėkmingiau rinko taškus. „Aušrinė“ pirmavo 16:12 ir skirtumas nebuvo toks jau užtikrinantis galutinę pergalę. Reikiamu momentu du taškus pelnė Ugnė Lokytė, vėliau dar pridėjo Iryna Jakutavičienė (21:15). Ir vis dėlto, pabaiga priklausė jonavietėms. Jos laimėjo ne tik trečią setą 25:17, bet ir rungtynes rezultatu 3:0.

„Aušrinė“ gretose taškus pelnė: J. Kovalskaja – 14, D. Kvedaraitė – 13, U. Lokytė – 7, Akvilė Sebežiova – 5, I. Jakutavičienė – 4, R. Gabulaitė – 3, Inga Lisauskienė -1.

Nuo pat pirmo taško merginos išėjo susikoncentravusios į varžovą. Žaidė kaip komanda. Ryt laukia daug  stipresnis varžovas, tad belieka tęsti tai ką šiemet akcentuojam ir nusišlifuoti briaunas“ – po susitikimo lakoniškai kalbėjo trenerė R. Strelkauskaitė

Sekmadienį Jonavos „Aušrinė“ turėjo kur kas stipresnį varžovą. Į Jonavą atvyko Rygos tinklinio mokykla/LU klubas, kuris savo pajėgumą įrodė šeštadienį, kai 0:2 atsilikdamos nuo „Kaunas-VDU“ komandos, įstengė laimėti  rungtynes rezultatu 3:2.

Nors pasivyti vienvaldę lyderę Talino „TalTech/Tradehouse“ galimybių mažai, tačiau jonavietės kovoja dėl tvirtos antrosios pozicijos. Kaip ir reikėjo tikėtis, mačas su latvėmis prasidėjo taškas į tašką. Nors susitikimo pradžioje viešnios buvo sukaupusios keturių taškų persvarą, bet Jonavos tinklininkės greit atstatė pusiausvyrą (12:12), o Danielės Kvedaraitės puikiai sužaisto momento dėka, persvėrė rezultatą (14:13). Lemiamu tapo paskutinė atkarpa. Jonavietės pirmavo 24:23 ir bereikėjo tik vieno taško. Tai joms padaryti pavyko ir atkalus pirmasis setas laimėtas 25:23. Jame vėl dominavo 8 taškus pelniusi D. Kvedaraitė, penkis pridėjusi Jekaterina Kovalskaja.

Įdomiai prasidėjo ir antrasis setas. Nuo atsilikimo 1:3, „Aušrinė“ spustelėjo iki pirmavimo 7:3.

Scenarijus kartojosi, kai labai lygiai žaidusios komandos išspręsti seto laimėtoją nukėlė į pačią pabaigą.  Pasirodo, laimėjimui surinkti įprastus 25 taškus neužteko. Ir jonavietėms, ir Rygos žaidėjoms surinkus po 25  taškus, lemiamą žodį tarė šeimininkės, kurios pelnė du pergalingus taškus (27:25).

Trečiajame sete užvirė dar atkaklesnė kova. Šįkart savo dominavimą siekė pateikti latvės, tačiau Jonavos žaidėjos neleido nutolti. Šiame sete turėjo būti susitelkusi visa komanda. Šįkart taškų seriją pažėrusiai J. Kovalskajai, puikiai talkino Ugnė Lokytė. Atsiliekant 19:20, pirmoji nubaudė varžoves pelnydama du  taškus, kurie suteikė galimybę ir šiame sete pakovoti dėl pergalės. Apsikeitus eiliniais taškais atrodė, jog ekipoms vėl neužteks privalomų 25 taškų. Visgi, jonavietės tądien atrodė puikiai ir taip pat į prizinę vietą pretenduojančią Rygos tinklinio mokykla/LU įveikė rezultatu 3:0 (25:23, 27:25, 25:23). Ši pergalė Jonavos komandai suteikė galimybę dar labiau įsitvirtinti antrojoje vietoje.

„Aušrinė“ gretose taškus pelnė: J. Kovalskaja – 20, D. Kvedaraitė – 17, U. Lokytė – 12, Roberta Gabulaitė – 4, Aurėja Karvelytė ir Akvilė Sebežiova – po 2, Marina Shramko – 1.

Kiti savaitgalio rezultatai: „Barrus/Voru VK“ (Estija) – Tartu „TU/Bigbank“ (Estija) 1:3, Talino „Audentes SG/NK“ (Estija) – „VK Jelgava“ (Latvija) 3:2, „Kaunas-VDU“ – Rygos tinklinio mokykla/LU (Latvija) 2:3, Talino „TalTech/Tradehouse“ (Estija) – Daugpilio „SUFA klubs/DU“ 3:0, „Kaunas-VDU“ – Rygos „RSU/MSG“ (Latvija) 3:0, Talino „Audentes SG/NK“ (Estija) – Daugpilio „SUFA klubs/DU“ (Latvija) 2:3, Talino „TalTech/Tradehouse“ (Estija) – „VK Jelgava“ (Latvija) 3:0.

Po šių susitikimų turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai, taškai):

1

Talino "TalTech/Tradehouse"

12

12

0

36-5

35

2

Jonavos "Aušrinė"

13

11

2

36-10

34

3

Kauno "Kaunas-VDU"

13

9

4

32-16

28

4

Rygos tinklinio mokykla/LU

12

9

3

29-19

24

5

VK Jelgava

13

5

8

25-27

18

6

Rygos "RSU/MSG"

13

5

8

20-29

16

7

Tartu "TU/Bigbank"

13

5

8

19-30

13

8

Talino "Audentes SG/NK"

13

4

9

21-33

12

9

Daugpilio "SuFA klubs/DU"

14

3

11

18-39

8

10

Barrus/Voru VK

14

2

12

10-38

7

 

Rezultatyviausios čempionato žaidėjos: Carmel Vares ("Audentes SG/NK") – 259, Kristine Kramena (Rygos tinklinio mokykla/LU") – 227, Danielė Kvedaraitė ("Aušrinė") – 221, Liva Sola (" VK Jelgava") – 202 taškai...

„Žinojome, su kokiu varžovu susitinkame, tad tik koncentracija ir susikaupimas padeda atsilaikyti tada, kada reikia komandai bei atsakyti išmintingu žaidimu priimant greitus sprendimus, - po rungtynių savo mintis dėstė trenerė Raimonda Strelkauskaitė. - Trys setai, tačiau labai įtempti ir labai svyruojantys, džiugu, kad vėl merginos sukovojo kartu ir pasipildė savo taškų krepšelį trim saldžiais taškais“.

Kitą savaitgaly Optibet Baltijos lygoje toliau vyks susitikimai, tačiau Jonavos „Aušrinė“ rungtyniaus TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate ir dukart susitiks su Kauno „Svaja-Viktorija-LSU“ ekipa. Sausio 14 d. rungtyniaus Kaune, o sausio 15 d., sekmadienį, sporto centro salėje su šia komanda rungtynes pradės 13.00 val.

„Aušrinė“ klubo inf.