Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Raimundo Samulevičiaus progimnazija sieks skaitmeninių pokyčių

Penktadienis, 05 August 2016 10:55 Parašė 

Raimundo Samulevičiaus progimnazija atrinkta į skaitmeninių mokymų programą „Samsung Mokykla ateičiai“. Jonaviečiai įveikė didžiulį konkursą – iš daugiau nei šimtą paraiškas pateikusių mokyklų į programą pateko 10 ugdymo įstaigų iš visos Lietuvos. Šių mokyklų pedagogai nuo rudens tobulins skaitmeninio raštingumo ir pokyčių valdymo įgūdžius, semsis šiuolaikinio vaikų ugdymo paslapčių penkis mėnesius truksiančiuose mokymuose.

Nors daugiausia paraiškų šiais metais buvo sulaukta iš gimnazijų, tačiau į mokymus, be gimnazijų ir progimnazijų, pakviestos ir specialiojo, profesinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigos. Pasak „Samsung Mokykla ateičiai“ programos vadovės Baltijos šalims Ligos Bitės, skaitmeninio raštingumo kompetencijos ir lyderystės įgūdžiai pedagogui suteikia universalumo ir padeda įveikti kasdienius profesinius iššūkius.

„Apgalvota investicija į mokytoją yra prasminga, nes ji kuria vertę mokiniui. Ar tai būtų gimnazija, ar profesinė mokykla, įvairiapusis ir šiuolaikiškas pedagogų švietimas yra raktas į aukštesnę ugdymo kokybę ir geresnius mokinių pasiekimus. Skirtingo profilio mokykloms iškylančios problemos – nevienodos, tačiau daugelį jų galima išspręsti tikslingai išnaudojant šiuolaikines technologijas“, – sakė L. Bite.

Pedagogų mokymų poreikį atskleidžia atkaklus mokyklų siekis tapti programos dalyvėmis – beveik pusė atrinktų mokyklų paraiškas dalyvauti nemokamuose „Samsung Mokykla ateičiai“ mokymuose teikė jau 3 m. iš eilės. Šiais metais pedagogų pastangos davė vaisių. Dešimt atrinktų ugdymo įstaigų, tarp jų – ir Raimundo Samulevičiaus progimnazija – mokymus pradės vasaros pabaigoje.

Šiuolaikines technologijas mokyklos sieks panaudoti mokymo proceso individualizavimui specialiųjų poreikių turintiems vaikams, mokslinės tiriamosios veiklos vystymui, projektiniam mokymui ir kt. Kiekvienos mokyklos specifiką atitinkančios idėjos bus vystomos penkis mėnesius truksiančių mokymų metu. Programos pabaigoje mokyklai, parengusiai didžiausią ir reikšmingiausią poveikį turintį projektą, bus skirtas 10 000 eurų vertės prizas reikalingoms technologijoms įsigyti. Mokymai vyks Kauno technologijos universitete.

Projektų asistentas Ignas DANISAS