Paskelbtas Laisvalaikis

Būdai, kaip saugiai supakuoti įvairius siuntinius

Antradienis, 27 December 2022 11:31 Parašė 

Kai norime išsiųsti siuntą artimiesiems, šeimai ar draugams ir nusprendžiame naudotis kurjerių paslaugomis (https://www.siusk24.lt/terms_couriers_pages/kurjeriu-paslaugos), turime atkreipti dėmesį į tai, kokie yra reikalavimai siuntoms. Labai svarbu saugiai supakuoti norimus siųsti daiktus ir tinkamai apsaugoti pakuotę, kad ji nebūtų pažeista transportavimo metu. Įvairių įpakavimų, skirtų siuntoms siųsti, gamintojai rekomenduoja skirtingus pakuočių (dažniausiai vokų ir dėžių) tipus, priklausomai nuo siunčiamų daiktų, tačiau net ir neturint specialios talpos siuntiniui prekę galime drąsiai supakuoti į batų dėžutę ar kitą tvirtą ir nepažeistą dėžę. Kaip tinkamai supakuoti siuntinį siunčiant per kurjerius? Apie tai šiandien ir kalbėsime.

Standartinis ir nestandartinis siuntimas

Visų pirma, daugelis daiktų, kuriuos norime išsiųsti, dėl savo dydžio ir svorio gali būti klasifikuojami kaip standartinės ir nestandartinės siuntos. Paprasčiau tariant, bet kokia pakuotė, viršijanti vežėjo nustatytus matmenis ir svorį, bus priskiriama prie nestandartinių siuntų. 

Galima išskirti tris dažniausiai pasitaikančias siuntų rūšis:

  • vokas – skirtas dokumentams, spaudai, drabužiams ir kitiems mažesniems ir lengvesniems daiktams siųsti.
  • dėžė – tai bene populiariausia siuntų rūšis. Dažniausiai tai būna siuntinys iki 30 kg, kuris yra supakuotas į taisyklingos formos kartoninę dėžutę. Svarbu, kad ant dėžutės nebūtų informacijos iš seniau: lipdukų, etikečių ar brūkšninių kodų, kurie galėtų suklaidinti kurjerį.
  • paletė - ant jos vežama elektronika ir buitinė technika, automobilių dalys, baldai ir kiti daiktai, sveriantys daugiau nei 30 kg.

Jei kyla abejonių, ar jūsų siuntinys yra nestandartinis, susisiekite su įmone arba kurjerių tarnybos platforma, kad įsitikintumėte tuo, kadangi nuo to priklausys ir galutinė siuntimo kaina.

Kaip supakuoti siuntinį kurjeriui?

Pradėkime nuo smulkmenų, tokių kaip knygos, papuošalai ar kompiuteriniai žaidimai. Šiuos daiktus reikėtų apvynioti burbuline plėvele arba įdėti į specialų paminkštintą voką, kurio vidus padengtas burbuline plėvele. Jei tokių neturime namuose, galime panaudoti nuo seniau gautų siuntinių atlikusias burbulines plėveles ar maišelius ir bet kokias kartonines dėžutes. Norint papildomai apsaugoti siunčiamą daiktą, galima į dėžės vidų pridėti popierių, kad užpildytumėte tuščias ertmes ir siunčiami daiktai nesitrankytų į dėžės sieneles.

Kalbant apie kosmetiką ar skystus produktus, popieriaus ar kitos medžiagos dėžės tuščioms ertmėms užpildyti geriau netaupyti. Kiekvieną gaminį reikia suvynioti į burbulinę plėvelę ir sudėti į dėžutę. Laisvos vietos būtinai turi būti užpildytos tam tikslui patogiu užpildu, kad transportavimo metu joks siunčiamas daiktas nejudėtų ir nebūtų pažeistas. Buteliams gabenti yra specialios kartoninės dėžutės, kurias galima įsigyti iš pakuočių gamintojų – jos suteikia dar didesnę saugumo garantiją. Taip pat reikėtų atsiminti, kad pakuotė turi būti taisyklingų formų ir jos svoris neviršytų kurjerio nustatyto maksimumo.

Svarbu: atminkite, kad daugelis kurjerių įmonių draudžia gabenti kosmetiką ar skystus produktus, todėl prieš apsispręsdami dėl tokio siuntinio, pasidomėkite prekių, kurias draudžiama siųsti per kurjerį, sąrašu arba susisiekite su jais tiesiogiai, kad įsitikintume, ar jūsų prekė gali būti siunčiama per kurjerį.

Nuo ko priklauso kaina?

Siuntimo kaina priklauso nuo siuntinio matmenų ir svorio. Taip pat kainai turi įtakos galutinio tikslo adresas: vienas įkainis yra taikomas Lietuvos teritorijoje ir kitas užsienyje, priklausomai nuo šalies, į kurią norima siųsti. Be to, galima rinktis įprastą siuntimą ir skubios siuntos paslaugą.