Paskelbtas Sveikatos puslapis

8 patarimai, kad svorį numestumėte lengviau ir greičiau

Sekmadienis, 18 December 2022 11:10 Parašė 

Pasaulio sveikatos organizacija įspėja, kad kiekvienais metais pasaulyje daugėja nutukusių žmonių.. Na, o būtent nutukimas gali tapti tokių ligų, kaip širdies ir kraujagyslių, cukrinio diabeto, kai kurių rūšių vėžio atsiradimo priežastimi. Taip pat nutukę žmonės dažniau skundžiasi bloga sąnarių būkle. Taigi, aišku viena – jei turite nereikalingų kilogramų, jų būtina atsikratyti, kad galėtumėte džiaugtis puikia sveikata. Na, o, mes netrukus pasidalinsime puikais patarimais, kurie tikrai padės lengviau ir greičiau numesti svorio.

  1. Gerkite pakankamai vandens. Būtent vanduo yra viena veiksnių, padedančių palaikyti sparčią medžiagų apykaitą, o tai – ypač svarbu norintiems mesti svorį. Tačiau ir tai – dar ne viskas; kaip žinia, numetus svorio, galimas odos suglebimas. Visgi, jei gersite pakankamai vandens, bus lengviau išlaikyti stangrią odą. 
  2. Kasdien pasimėgaukite puodeliu žaliosios arbatos. Būtent šiame gėrime yra katechinų, kurie padeda deginti kūno riebalus. 
  3. Kasdien turėtumėte pasimėgauti ir greipfrutais – juose esančios medžiagos tai papt padeda deginti kūno riebalus. 
  4. Vienas svarbiausių dalykų, kurį reikia padaryti, norint, kad svoris kristų greičiau, tai – saldumynų atsisakymas. Visgi, nemaža dalis žmonių pripažįsta, kad atsisakyti saldumynų  - ypač sudėtinga. Tačiau yra ir gerų naujienų – kanapių aliejus gali padėti sumažinti potraukį saldumynams. Na, o, jei norėdami numesti svorio, intensyviai sportuojate, kanapių aliejus irgi jums padės – po treniruotės raumenys atsigaus greičiau. Bet ir tai – dar ne visos geros žinios: kanapių aliejus yra labai vertingas ir dėl kitų priežasčių. Sužinokite daugiau apie kanapių aliejų www.cbdaliejus24.lt
  5. Dažnas iš mūsų, vos tik pajutę troškulį, renkamės saldžiuosius gėrimus. Tačiau verta prisiminti, kad būtent juose – gausu cukraus. Na, o, kur cukrus, ten ir kalorijos. Tad sulieknėti pavyks kur kas greičiau, jei vietoje saldžių gėrimų rinksitės vandenį, pagardintą, citrinų ar apelsinų riekelėmis, uogų gabaliukais. 
  6. Kiekvienas iš mūsų gamindami patiekalus, naudojame įvairius prieskonius. Tačiau, jei jūsų tikslas yra kuo greičiau bei lengviau numesti svorio, tai gaminamus patiekalus verta gardinti imbieru, ciberžole bei aitriąją paprika, kadangi būtent šie prieskoniai padeda deginti riebalus.
  7. Jei manote, kad nėra nieko bendro tarp dailių kūno linijų ir pakankamo miego, tai – labai klystate. Kaip žinia, viena svarbiausių sąlygų, kurią reikia užtikrinti, norint palaikyti normalų kūno svorį, yra greitai medžiagų apykaita. Tačiau, jei per parą miegui skiriama mažiau nei 7 valandos, tai medžiagų apykaita ima lėtėti. Taigi, dar vienas patarimas, kurio turi paisyti visi, norintys numesti svorio, tai – skirti pakankamai laiko miegui. 
  8. Kuo daugiau vaikščiokite – būtent taip pat skamba dar vienas patarimas. Intensyvios treniruotės sporto salėje daugeliui neatrodo patrauklios, na, o pasivaikščiojimai gryname ore žavi kur kas labiau. Ir jų metu galima sudeginti tikrai ne vieną šimtą kalorijų.